01 Disember 2009

Unplanned Trip

Hari ahad lepas, kawan ofis iaitu kak zati telah melangsungkan perkahwinan.

Jadi, kami pun pergi ke Perak, exit Simpang Pulai...
Kat signboard tue, ada tulis ke Cameron Highlands juga...

Mr.Casio : awak, mc la besok..kita tidur Cameron Highlands. nak tak...?

muka aku dah tersengih dah...yae...nak gi Cameron Highlands...
untuk Mr.Casio..ini, adalah pertama kali dia menjejakkan kaki dia kat Cameron Highlands...

tapi, kitorang pergi la dulu kenduri kahwin tue...makan-makan...
dah makan, apa lagi...kami pun bergerak ke Cameron Highlands..hati dah berbunga je...walaupun, pagi before nak pergi tue...dah bermasam muka dengan mr.casio....

yang kelakarnya, dah la dua -dua pun tak tau jalan...tiba-tiba, nampak ke Gua Musang..betul ke salah nie...?tapi, kitorang memang ikut jalan yang betul...takpe lah..redah je lah...kalau, memang salah..jalan je la kat mana yang sampai...

tapi, tak lama tue..baru ada signboard kata..terus ke, Gua Musang..kanan ke Tanah Rata...

yae..betul....jalan memang cantik dari Simpang Pulai... :)

nie, gambar yang kami sempat amik..







mula - mula, abaikan muka yang tidak bermakeup itu...

nie kat kebun Teh, singgah minum jap...Mr.Casio tak larat dah..letih bawa kereta..okie..kami minum teh yang paling murah je (tak suka sangat minum teh)..RM6 untuk 2 orang..dan 2 butter cup cakes Rm3...

borak-borak kat cafe tue..sambil tengok pemandangan yang indah..memang sangat menyeronokkan...

tapi...tapi...tapi....

tiba - tiba Mr.casio batalkan plan kami untuk tidur di Cameron Highlands...sedih yang amat masa nie..ye lah...dia keje shift...susah sangat nak pergi jalan-jalan weekend..kecuali beli barang dapur...jadi, bila dapat jalan nie..macam sangat excited...

pujuk punya pujuk..merajuk lagi..buat muka tak puas hati...sampai macam nak nangis...tak berjaya juga...dan akhirnya, cafe tue je yang kami singgah...bila mr.casio ajak singgah pasar la..kebun bunga,kebun sayur, strawbery park...semua di tolak dengan nada yang merajuk dan jawapan yang sarcastic...

mr.casio janji nak bawa masa birthday nanti...tak lama je lagi...lagi sebulan lebih...kalau tak tunaikan...siaplah...heheheh.. :)

kami pun, turunlah ikut Tapah...jalan memang menakutkan...sangat menakutkan...kalau tau, kami turun juga ke Simpang Pulai tue..kononnya nak lagi dekat...

masuk highway, jammed...senyap..masing-masing taknak bercakap...merajuk...

tapi, tak sampai hati tengok mr.casio yang penat bawa kereta dan nampak mengantuk...jadi, cubalah buka cerita yang kononnya ingat boleh jadi perbualan sampailah ke rumah...

tapi, sangkaan ku meleset jua...tak payah la nak cerita kenapa kan...rahsia rumahtangga..hehehe..cuma, saya tidur dalam menangis...:(

p/s : Sedangkan lidah lagi tergigit..ini pula suami isteri...

16 ulasan:

rDnA berkata...

ala la..sabar yer..sedangkan lidah lg tergigit kan??klu gaduh2 tu normal kot..tak spnjg time nk ok jer kn??bila dh baik dr gaduh tu kan rs cm lg akrab jer dgn hubby..

next month boleh la g cameron tu..nnt mkn strawberry coklat bnyk2 ek..

Mawar misswateva berkata...

nadiaaaa..hye.=)
igt lg x?
br jumpa ur blog.
weee~sronoknye da kawen..=)
semoga bahagia selalu!

k|ree berkata...

mawar - hye...igt2...mana tak igt plak...hehehe...bila time mawar plak...?

rdna - heheeh..sabo2..tapi,perempuan nie..hatikan cepat terusik..tue yg jadi gitu..heheh...okie..no prob..jom la gi sama..honeymoon lagi sekali... :)

ErriNa berkata...

hai kiree...byk kan bsabar k... seperti selalu kita prpn harus mengalah... tapi setiap kesabaran kita pasti ada ganjarannya... smile always..

k|ree berkata...

errina - hehehe...insyaAllah..thx dear..

ZERO VENDETTA berkata...

Alah biasalah dear gadoh sikit2 tu ;) gadoh2 sempat jgk berromantik tu

k|ree berkata...

zero - tue sudah semestinya...hehehe...

d7 berkata...

gambar ke 4 & k4 5 sgt cunssssss & loving ;)
hahaha abg aku pun ske lagu tu bila da kawen nadiah..
sedangkan lidah lagi tergigit apa pula suami isteri.. ;p

k|ree berkata...

d7 - waa.lama dah tak nmpk ko..exam eh...?tue la pasal...patut la lagu tue famous...heheh

Mimie Hamdan berkata...

biasala tue sis... tak gaduh tak best... hehehe... org lelaki mmg camtue.. dlm hati dia sebenarnya dh maafkan tp sajer bagi ko panik... hahaha...

Siti Hajar berkata...

merajuk2 tu biasala..
nant besday jln puas2, duk hotel 5 bintang tau..suh dia blanje byk2..hehe..
ape2 pun, take care..jgn slalu nangis, nant x comel..(^^)

k|ree berkata...

siti hajar - hehehe...tue la..kalau dia tak bawa...merajuk lama lagi nanti...hehehe...take care juga ye..

mimie - heeh..tue la...memang suka bagi nur panik and cuak...hahaha..

Nurulhuda|Adlie berkata...

muka sangat look alike u and hubby, btw mmg kan, mesti ada upside down, tapi sure tak lama baiklah kan... :)

nanti ajak mr casio lagi on ur bday g cameron..

u keje tm eh, kenal kan emy, zulhilmi dia keje kraftangan skrg, kawan kepada kawan i tu, i pegi medan trip sesama diorang early this year.. a small world again!

k|ree berkata...

nurulhuda - hehe..:) jap je..memang jenis gaduh tak lama pun dari dulu...tue la..tapi, dia tuka plan plak..nak gi tempat yang best sket...iyup..agak baik juga la ngan de...hehehe.. :)

nad nazira berkata...

wahhh..amboi bukan main lagi die yeeee..manjenye! best! hehe..nih honeymoon version ke berape nih? sejuk lagi tak cameron??? :P

k|ree berkata...

nad - heheh..manja sket je..heheh..hahhaa..hurmm..baru kali ke2 la nie nak bejalan..hope sgt besday nnt dapat jalan lg..heheh..