09 Disember 2009

Kalau dah jodoh...

Cinta pertama..tak mungkin ada yang lupa..itulah pertama kali korang bercinta...sesiapa pun, takkan lupa perkara pertama yang kita buat setelah kita tau baik dan buruk sesuatu perkara..

tapi, mr.casio..bukanlah cinta pertamaku...yang ke-berapa? biarlah ia menjadi rahsia..mungkin yang rapat dengan ku..boleh jawabkan soalan ini... :) tapi, yang paling tepat boleh jawab ialah arwah mak...tak pernah seorang pun yang kita kawan..mak tak tahu..baik dari segi nama hinggalah no.hp mereka..haaa...macam ramai je pernah ada...

kali pertama bercinta, mestilah zaman sekolah...cinta monyet...hehehe...dan, mamat tue datang masa wedding kami tapi di sebelah rumah en.casio...camne diorang boleh kenal..?sebenarnya, kita sendiri pun tak tahu..kawan atas kawan la kiranya...okie..cukuplah yang tue sorang je kita cerita... :)

macam mana kenal mr.casio...jap, nak ingat balik..hehehe...kawan baik dari tadika hinggalah sekarang masih baik yang kenalkan...dia message, kata nak kenalkan seseorang kat kita...kita pun okie je..lagipun masa tue tengah single mingle..dia yang start message dulu...kami pun bermessage la...asyik message je...tak pernah jumpa...tak pernah tengok muka pun...sebenarnya,takut juga..macam mana lah muka mamat nie kan..tapi, sebab kawan baik ku yang kenalkan..jadi, kita percayalah...tapi, masa tue ada friendster..jadi, kami kongsi gambar melalui situ je..kita ingat lagi message mr.casio.. "oo..rupanya, kau nie gadis tak bertudung"...hahahah...sampai sekarang mr.casio masih lagi panggil perempuan dengan nama gadis..kelakar betul...

kami decide untuk jumpa masa bulan puasa..kebetulan sama-sama cuti balik kampung...tapi, kami jumpa di KL..kononnya, nak cari baju raya untuk adik ku sekali...kali pertama jumpa, bersama adik kesayangan ku...jumpa di Puduraya, sebab naik bas from Melaka..masa jumpa tue...adik terus cakap...,"ishk..,tak ensem nya"..dalam hati ku, selekehnya la mamat nie...

kami jalan di Mid Valley..carikan baju raya untuk adik...dah nak buka puasa...kami buka di oasis..dah beli makan..azan pun berkumandang...mr.casio bacalah doa buka puasa..adik aku, dah belasah makan dulu dah...sabar je lah budak nie...dan, nak tahu tak..dah lama kami kenal..baru kita tahu, rupanya..mr.casio salah baca doa buka puasa..dia baca doa terang hati...apa maksudnya di sini...?kita hayal mendengar suaranya, atau keadaan sangat bising...?sebenarnya, suara mr.casio sangatlah perlahan...kiranya, soft spoken la...lembut sangat berkata-kata...kadang-kadang tak dengar langsung apa benda yang dia cakap...dan kita nie, ada keturunan pekak...jadi, kejap-kejap.."haa..apa?tak dengar?".."haa..apa dia?"..sampai malas nak mengulang...tapi, ramai kata...suara kita pun perlahan juga...hehehehe...

beberapa bulan lepas kami berkawan, kami pun bercinta la...kalau ikut, kami dah 4 tahun bercinta..tapi....,

lepas 8 bulan kami berkawan...berpisah...siapa yang salah dalam hal nie..? kita la...kami jauh masa tue, sorang di UUM Kedah, sorang lagi di UiTM Shah Alam..masing-masing ada aktiviti bersama-sama rakan-rakan...tapi, kita memang menyesal dengan apa yang berlaku...tak sangka perkara begini boleh jadi macam nie..bak kata mr.casio..benda nie yang kita nak... :(..minta maaf sayang...terima kasih sebab terima saya kembali...

2 tahun berlalu, masing-masing dah habis belajar...Mr.casio dah kerja kat Melaka...kebetulan, kita praktikal di Yayasan Melaka...entah macam mana, masa hari raya...mr.casio call rumah...sejak tue, kami berkawan kembali..

tak lama tue, kami jatuh cinta untuk kali-2 , ataupun masih lagi yang pertama kali... :)

22 ulasan:

rDnA berkata...

sambungannyer???nk tau lg..hihiihi busybody jer..

Cek Rosy Daisy berkata...

zalimnya ckp org selekeh..
heheh~
biasa nya yg ngutuk tu la yg menjadi :)
pape pun, sme dah selamat..

cute je cite kamu..
me loike~!!

MyRule berkata...

Tang pekak badak tu yang kelakau..hehehe

ErriNa berkata...

Wah...sungguh indah perkenalan itu... apapun skrg husband ttp cinta pertama kan... hehehe...

k|ree berkata...

rdna - sambungannya..? kami kahwin...hehehe..

cek rosy - hehehe...dia sendiri mengaku dia memang selekeh...hehehe..sampai skarang pun...mekasih

myrule - hahaha..memang boleh gado sal tak dgr nie..

errina - yang penting dia la orang nya...

RaBihAh CimBelang~ berkata...

comelnye kisah..hehe~

mcm sy, kenal si dia kat MIRC. lepas lama chatting,upe2nye senior sndiri mse kat mrsm. senegeri lak. (malu toksah ckp la, tebal muka, huu)tapi x smpat jmpa sbb pas die kuar bru sy msuk skolah tu =_='

so far so good :) courses kitog pon same,farmasi- rasenye pasni nd up bukak kdai farmasi la.he2~lepas ni sy fly 4 tahun,wat degree T_T so jauhlah-

tapi xpe kot sbb mmg kitorg jarak jauh dri dulu2 lagi. huhu

:)

RaBihAh CimBelang~ berkata...

comelnye kisah..hehe~

mcm sy, kenal si dia kat MIRC. lepas lama chatting,upe2nye senior sndiri mse kat mrsm. senegeri lak. (malu toksah ckp la, tebal muka, huu)tapi x smpat jmpa sbb pas die kuar bru sy msuk skolah tu =_='

so far so good :) courses kitog pon same,farmasi- rasenye pasni nd up bukak kdai farmasi la.he2~lepas ni sy fly 4 tahun,wat degree T_T so jauhlah-

tapi xpe kot sbb mmg kitorg jarak jauh dri dulu2 lagi. huhu

:)

k|ree berkata...

rabihah - mekasih...ooo...hehehe..best la..fly ke mana tue..? takpe lah kalau dah biasa.. :)

k|ree berkata...

rabihah - mekasih...ooo...hehehe..best la..fly ke mana tue..? takpe lah kalau dah biasa.. :)

farhanna berkata...

best nyer cerita inta korang.. wish both of u happy

Mawar misswateva berkata...

mmg btol...suare kamu pn slow.kn nadia kn?heheee.nadia ni sgt la sopan santun.klu ketawa pn suke ttp mulut.

yg kamu kate selekeh ni la jd husband kamu skrg kn..hehee~

k|ree berkata...

farhanna - mekasih.. :)

mawar - hehehe..uik..malu nya..mana sopan la..kekadang tue tegelak besar juga...huhuhhu...tue la pasal...takpe la selekeh pun...hehehe...

RaBihAh CimBelang~ berkata...

australia, insyaAllah.. u mane xtau lagi. hehe

k|ree berkata...

rabihah - okie...gudluck ye..:)

casio berkata...

hm..
nk tggalkn komen ckit ea awk..
sori..
nk btulkan..kte mmg kwn la..
lps call mase raye tue dh berputik blk sbnrnye..
huhu..

nad nazira berkata...

comel, comeller, comellest. hehe. kiree, tang pekak tuh takbleh tahanla weiiiii. nad rase nad ade penyakit yg same..tapi mungkin sebab org tganu cakap laju and sebutan tak jelas..so nad susah sangat nak paham. siyesly menyampah nak gayut ngn en.tunang dulu. hehe..pastu nad pun soft spoken gak..hehe..ish ape kes nih kiree and mr.casio dua2 soft spoken..nanti kalau ade anak cemano lah ni. :P

k|ree berkata...

mr.casio - eh eh...ada orang tue tinggalkan komen...memang la kawan juga..tak berputik lagi..bukan awak kata...perasaan awak tak pernah berubah ke...?ehehehe..

nad - kalau ada anak nanti..soft spoken kuasa dua la..hehehe...

nad nazira berkata...

eiiii..bleh pulak merpati dua sejoli nih komen-mengomen di sini ye... :)

ZERO VENDETTA berkata...

chopp!
saya rasa saya boleh buat anggaran berapa cinta lama nadiah ni ;)

apapun sweet sgt2,dah berpisah than jumpa balik.Alhamdulillah..

dear napa aku msg sllu x de reply.ko tak pakai no celcom tu lg ke??

k|ree berkata...

nad - hahaha...tue la..kita pun tepanjat..ntah bila dia buka..

zero - hahaha..jangan bagitau..malu..alhamdulillah.. :)
celcom lama aku tak pakai dah...aku pakai 013266...kau ada tak no nie..?

ZERO VENDETTA berkata...

xdela tat number =( plz email me to update ur' number ok!

padanlah msg kata nak datang rumah x reply,msg kata i'm going to be mum soon x reply!tp delivered tu yg peliknya

k|ree berkata...

zero - dah update pun...tahniah dear..im happy for u...nak jadi mak angkat ye...hehehe...