03 September 2009

Persiapan ke25 - apa yang dah siap?

Salam...

Beberapa hari menjadi silent reader dan mereply komen-komen yang di beri...
seperti tiada apa yang berlaku beberapa hari ini..

Semalam, dah masuk office tapi pulang setelah jam mencecah 11.30pg. sangat tidak sihat..selsema, pening kepala,badan sakit2..tidak tahu kenapa..mr.casio ku kata..mungkin tak banyak rest..banyak berpikir..stress..email kat boss minta EL hari nie.."ok.take care" & "nape tak minta mc,sayang la cuti"...

patutnya semalam nak masak untuk adik beradik pun terpaksa di postpone ke hari nie..kerana kadar kesihatan agak tidak baik...minta maaf ye..hari nie adik mu masak..

sebenarnya nak update segala persiapan yang terkini...

1) Majlis Pertunangan - selesai

2) Kursus Kahwin bagi memantapkan ilmu kahwin - selesai

3) HIV Test untuk kebaikan bersama - selesai

4) Pelamin dan aksesori perkahwinan supaya ada adegan tepung tawar - selesai

5) Make up untuk kelihatan lebih berseri daripada biasa - selesai

6) Katering dan khemah untuk keselesaan dan kekenyangan para tetamu - selesai

7) PA System untuk menghiburkan para tetamu - selesai

8) Kad Kahwin sebagai petunjuk jalan - selesai

9) Baju Nikah yang lebih sopan untuk majlis di dalam masjid - selesai

10) Tudung Nikah untuk menutup aurat - belum selesai

11) Baju Sanding dan aksesori untuk bergambar di atas pelamin - selesai

12) Baju Bertandang dan aksesori untuk bergambar di atas pelamin - selesai

13) Hantaran yang bakal bertukar tangan - selesai

14) Deko Hantaran supaya nampak lebih cantik - belum selesai

15) Doorgift untuk para tetamu yang hadir - belum selesai

16) Bunga Manggar untuk mengiringi perarakan - belum selesai

17) Langsir dan Cadar untuk bilik pengantin - selesai

18) Borang Nikah untuk menjadi pasangan suami isteri - belum selesai

19) Petunjuk Jalan bagi memudahkan pencarian - belum selesai

20) Bunga Pahar untuk tetamu yang menepung tawar - selesai

21) Photografer yang bakal menyimpan segala memori kami - selesai

22) Rumah yang bakal menyemai cinta bersama - selesai

Rasanya, ini je la...kalau ada yang tertinggal..tolong la beritahu..kadang-kala agak pelupa juga...
untuk belah en.casio..dia tak perlu risau..semuanya diselesaikan oleh mak dan adik-adiknya yang baik hati... :)

seperti ada lagi yang tertinggal..tolong ingatkan... :) mekasih...

8 ulasan:

zerovendetta berkata...

Haa..
Rasanya ada 1 yang tertinggal dan semua nak tahu.

Urm persiapan sebagai isteri dari segi rohani & jasmani.hahaa jgn mara dear!

k|ree berkata...

zero - insyaAllah..yang tue dah besiap sedia lama...masa tunang lagi...kalau tak,takde la nak kawin cepat...hehehe.. :)

Dayu berkata...

tak banyak dah
sikit je tinggal

hah, jangan lupa buat penunjuk arah nak gantung kat tiang lampu awal2
nanti ada kelam kelibut malam2 hari

k|ree berkata...

dayu - ehehe...tue la..sape la yang nak gi gantung tue nanti...hukhuk...

MyRule berkata...

waa...banyak dah settle ek...best..best,, ;)

k|ree berkata...

myrule - hurmm...macam dah banyak tapi kerisauan juga lagi..hehehe...

nad nazira berkata...

wahh..banyaknye dah settle!tinggal sket je.majlis encik tunang 11hb lah kan..10oct nad ada kenduri kat bt pahat..kalau sempat nad singgah melaka esoknye tuh..tapi tak berani janji tau..:P

k|ree berkata...

nad - hehehe..takde la sgt..benda yang tak settle tue pun..byk juga kan.. :) its okie...klu pos hadiah je pun dah kira okie jg...heheheh...gurau je...