10 September 2009

Kawan ----> Kekasih ----> Tunang ----> Suami

30 hari lagi...title akan bertukar lagi...

jantung rasa seperti nak jatuh kadang-kadang...
macam-macam kepala otak ini berpikir...
dan ada yang berpesan...jangan di pikirkan, perkara yang kita masih belum tau bagaimana kita akan lalui nya...

tak sangka blind date..bakal berakhir dengan perkahwinan..insyaAllah...
walaupun, kami terpisah sekejap..dan jumpa macam-macam orang lain...
benarlah perkataan jodoh tue wujud...kalau dah jodoh...tak kemana...

macam-macam perasaan rasa nak kongsi...

yang pastinya, rumah yang duduk sekarang nie..akan bertambah indah kerana ada yang akan menemankan diri yang agak kebosanan duduk di rumah sorang-sorang....
mungkin juga akan bertambah banyak kerja untuk mengemas rumah...
"awak kena tolong saya buat kerja rumah ye nanti..."
mungkin juga akan tambah penat kerana perlu melayan suami...
"kalau awak balik lambat..bagi saya kebenaran tidur dulu ye..jangan kejut saya suh masak ye..."

hehhee...belum kahwin lagi,dah minta macam2...



dalam kepala nie, asyik buat ayat je..untuk malam pertama bergelar isteri...mestilah ada ucapan atau kata-kata romantik untuk suami kan...tapi,masih lagi tak dapat ayat-ayat yang best...
harapnya, idea tue datang dengan sendiri nanti.... :)

13 ulasan:

d7 berkata...

hahaah..
nadiah..
aku plak yg berdebar2..
haih.. semoga nnt lepas kawen cpat dpt baby yer..
x saba nak tgk baby version of lil kiree & man casio ;p

k|ree berkata...

d7 - hehehe...dia plak yang berdebar ye..insyaAllah..mekasih...
aku sendiri pun tak saba...

MyRule berkata...

dup dap dup dap... selamat merasai perasaan itew... ;)

k|ree berkata...

myrule - selamat insyaAllah..hehehe...

zerovendetta berkata...

Hahaa..
Mesti ada ayat romantikkan =) aku lalui semua itu.Tp pada aku nad,cukuplah kata2x (pesanan & janji antara each other) untuk memulakan satu ikatan.Tak perlu susun kata2x romantik pun ok.Best of luck dear!

nad nazira berkata...

ayat-ayat yang best tu..nanti die datang sendiri..bile mood gerdix datang..hehe..notty.. :P

k|ree berkata...

zero - huhuh...pesanan dan janji tue la tgh pikir nie...banyak nie...hehehe...kena la romantik...dah la tunang ku itu tak romantik langsung...

nad - hehehe...tue la..klu mood gerun tue lebih dari mood gerdiks..camne tue..?uhuhuh..

Rosy Girl~ berkata...

ayat??

one two jus... ahahah~

first night sume akan gelempangan kowt penat wat kenduri..

heheh~

teruskan mengire ari yer :)

k|ree berkata...

rosy - sila penuh kan ayat anda...hehehe...hurmmm..my first nite..tak tidur ngan hubby lg..dah abis kenduri sume..baru leh tido skali..haahaha...

Siti Hajar berkata...

uiks..yeke?x kan hubby kena tdo luar kot..hehe..

kena eh ayat2 tu?ckp jela saya cintakan awak n jaga awak sehingga akhir nafas..pas tu?pk2 sendiri la..haha....dlm kepala dah gatal!!! :)

p/s:kiree, nak kad boleh x? nant sesat senang tgk peta

k|ree berkata...

siti - uik..tak kasi de kejut suh masak plak memalam...hehee...saya paham maksud anda...nak kad..buleh aja..bg la alamat kat email kita...
lil_kiree@yahoo.com
thanx..

ana Yg Ceria berkata...

xlama dh tue..heheh berdebar2 kn..adehh..mcm ana la pulahh heheh lg 30hari ja lg nie..sabar jer..kasi line awak merasa dulu lah yerr..so tahniahh

k|ree berkata...

ana - mestila berdebar...yang teramat sangat...hehehe...huuh...seminggu je lepas kita ye..okie kita merasa dlu jadi raja sehari...hehehe.....mekasih...awak juga..tahniah..