25 Ogos 2009

Persiapan ke22 - honeymoon

tolonggggggggggggg....

serius tak tau nak honeymoon kat mana..
tolong la bagitau...bagi idea..tempat-tempat yang menarik...
yang pastinya,dalam malaysia juga...

dari pulau pangkor...tuka jadi lumut...
tuka lagi cameron highlands...tuka lagi genting highlands...
bertuka untuk tak tau ke bape kali port dickson...
dan tuka lagi...waaa...ke langkawi...

sampai kitorang decide..takyah gi memana la camnie..
duk rumah je...waaa....

ada rasa nak pergi tepi pantai...tapi, nak tempat yang sejuk juga...nak duk hotel yang best..makan senang cari...takyah amik package...(cakap pun ntah pe pe)

maksud ayat di atas ialah..nak cari tempat hotel yang memang selesa dan worth it..senang nak cari tempat makan selain makan di hotel sahaja...kawasan yang menarik untuk di ingati sampai bila-bila...

macam susah kan...?

boleh tak kongsi dengan kami tempat mana yang best..hotel pun best..kawasan pun best..makan pun best...yang pasti...dalam malaysia..

amat hargai pertolongan anda yang memberi idea... :)

terima kasih..

16 ulasan:

khairulhaya berkata...

hai kamu..masih pening ke cari lokasi honeymoon?roy ade terbace blog xeatopia.blogspot.com diorang honeymoon kt pd je tp tmptnye mc best gak.

klu langkawi pon ok ape..ramai yang plan mau ke sane sbg destinasi honeymoon termasuk la roy..hihi

Fuchsia~ berkata...

sy plan nak gi langkawi sbb my hubby x penah gi sana. tapi actually tatau pun apa yg best sgt walopon sy dah gi sana 3x.

cameron pun ok. sy dah gi sana 2x. tapi kalo nak ikutkan best yg biasa2 jugak. tapi mmg heaven gile la mkn stoberi kat situ. nyam nyam ^-^

genting pun best sbb bole habihkan byk masa berdua. tapi mknan gile mahal.

pd sy, antara tmpt yg best mcm k. kinabalu, kelantan, p. redang, p. perhentian sume tu. kat kk, seafood fia best and byk benda bole buat. but actually, it's up to u and how u utilise the time together la. kan kan ^-^

Naniey berkata...

cameron tmpt yg sejuk..pilihan hotel pon byk...kedai mkn pon sng...

fizz berkata...

langkawi mmg best especially berjaya hotel :P

other than that, i would suggest pulau redang/ perhentian/ tioman. tp ujung tahun mcm musim monsoon. bahaya sket... pegi melaka lah!! hehehee

k|ree berkata...

roy - tue la..skng nie ada perasaan cam nak ke pd je..lawa juga hotel2 kat sana..takyah nak pkai tourist guard..boleh redah je..
kalau pergi langkawi,kena sewa keta lagi..dah la tak tau jalan..banyak pakai duit juga la..huhuh

fuchsia - hurmm...k.kinabalu memang nak pergi sgt..tapi,maybe nextyear la..duit nak kena kumpul balik..dah la banyak dah abis utk kenduri...langkawi, cameron and genting..memang best juga..sume dah pernah pergi..haahaha...

naniey - my sis pun suggest ke situ juga..sebab dia pergi sana..bunting pelamin..hahahah...cuma,keadaan hotel nye..cam scary je sume..ahhaha.

kesimpulannya, banyak betul alasan ku kan...tapi,dah tertarik untuk ke port dickson...hotel legend water chalet...cuba la tgk...mcm syok je...

k|ree berkata...

fizz - nak pergi melaka...?kita orang melaka la dear...heheh..kawin pun memang kat melaka...

nina berkata...

wahahaa..beb..g melaka je lah..ulang alik..xyah bermalam..jimat,pon jimat :-) hehehee

k|ree berkata...

nina - orang nak honeymoon...ko kata takyah bemalam plak..camne nye konsep nie..?

Siti Hajar berkata...

g pd la..sebab hajar pun mcm nak g cna jek..kiree duk hotel legend water chalet pas tu nant senang hajar nak tanya kiree..hehe..tapi hotel tu mcm best jek kan..:)

nina berkata...

bermalam kt uma la maksudnyer...kan jimat 2..:-p bilik xyah byr..makan..tapau je then bwk balik uma pa2 smbg honeymoon...heheheee

k|ree berkata...

siti hajar - a'ah..kita dah tgk la dalam website nye...memang macam best..insyaAllah..gi situ...nanti,kita kongsi cerita..thx dear.. :)

nina - kureng asam betul...tak syok la..dah la sume ada kat umah..haishh...hehehe..sok ko,kalau gi tempat lain..siap la..hehehe...ko pun ada blog ye...?

zerovendetta berkata...

I recommend u pulau perhentian.walaupun x pernah sampai,tapi ramai yang kata sana best!I dont know,try survey.

MyRule berkata...

Kitaorg pun x pk pasal honeymoon pasal encik usrule nyer cuti x tau lagi. Just dulu encik usrule ader ckp nak gi goldcost. Tapi sebab H1N1 ni maybe gi local je la.

Langkawi and sabah pun best.

Ala, takyah risau nak drive kat langkawi tu. Sgt senang n x besar mana pun.. ;)

k|ree berkata...

zero - pulau perhentian tue..agak jauh juga la..memang ada niat nak gi kat situ..insyaAllah..len kali ke..

myrule - tue la..mula kitorang ada plan nak gi bali or sabah..tapi,sebab kena naik flight..cam riso la plak..insyaAllah..thn depan ke..huhuh..
langkawi tue..memang senang nak jalan..tapi,bila berdua je..mau blur..huhuh...

d7 berkata...

weihhhhhh
pegi pulau perhentian..
scenery sgtttttt best okeh!!
hehe

k|ree berkata...

d7 - ye ke...jauh sangat la..tengok la..bulan 11 plak ke..hehehe...g honeymoon je la keje aku nanti..hhaha..