22 Julai 2009

Lama rasa tak update blog

morning..

sudah berapa hari berpikir nak buat entry apa kali nie..tapi,tiada idea langsung..sangat kering idea untuk cerita apa kali ini..ada idea ke..?

atau,ada benda yang tak dicerita atau di update lagi ke..?hurmm..

rasa macam banyak je benda tak bagitau lagi..mungkin sebab diri sendiri pun tak buat lagi..heheh..

rasa macam nak cerita, hujung minggu yang lepas..sangat busy..haishh..penat gila..nama je balik kampung..tapi, tak melekat di rumah..bakal mak mertua pun agak bising..sebab,balik umah tapi anaknya tak melekat di rumah..ehehe..

jumaat,sabtu, ahad..ada di melaka..macam-macam cerita..

tapi yang paling suka dan agak menyentuh perasaan..bila berada di depan masjid MITC..bestnya, kalau dapat nikah di sana..cantik sungguh tempat tue..singgah, kebetulan mr.casio nak solat maghrib di sana..ms.kiree tunggu dalam kereta ajaa..
sebenarnya, ada cerita di sebalik singgah di masjid tue..sungguh menyayat hati..ada macam drama tv pun ada juga..hahaha..biarlah menjadi rahsia dan kenangan untuk kami berdua.. :)

jumaat lepas, kami bertolak balik melaka..singgah di nilai..jadi seperti orang tak pernah tengok kedai berderet2...best betul jalan kat nilai tue..huhuh..mr.casio sampai lemah2 kaki..heheh..
tapi,kitorang hanya beli sejadah je..dengan ada beberapa barang nak letak kat umah...


sampai di Melaka, rest dekat RnR jejantas tue..masuk al-ikhsan..kononnya, nak beli kan kasut futsal untuk mr.casio sempena birthday nya 13July aritu..Adidas Sala menjadi idaman nya...


tak dapat nak amik gambar la plak..hehehe...


okie..dapat gambar kat internet..tapi,bukan kaler nie..mr.casio kaler putih biru.

sila abaikan mudah.my

tapi sayang, takde size..sedih betul.. takpe kita cari tempat lain..kami pun terus masuk melaka..waa..bestnye,balik kampung...alhamdulillah...tak sabar nak baring atas katil bilik kat rumah melaka...

kami singgah di Tesco untuk buat sticker paper bag yang telah dibuat hasil kerja tangan sendiri. 500 sticker dengan harga RM20 sahaja..murah kan.. sukaaa.. :)

gi makan, dekat kluang station la tercetusnya salah paham antara kami,hingga ke Mahkota Parade dan berakhir di depan masjid MITC...waa...,sadis betul...

lepas dah berdrama depan masjid MITC tue..ehehe..dah solat maghrib,kami terus ke Jaya Jusco..jalan-jalan cari barang sikit dan tengok set make up untuk hantaran..akhirnya, bukan make up yang dapat..barang mr.casio juga yang dapat.seluar untuk hantaran..sabo je la.. :)

tapi yang tak puas hati tue. barang mr.casio je dapat aritu..hurmm..lepas ke jusco kami terus bergegas ke al-ikhsan area melaka central. tengah sale pulak..

dapat la juga kasut idaman mr.casio..happy sangat tengok mr.casio happy..berjanji bagai mamat tue :

1. saya akan bawa awak setiap masa bila saya ada game futsal

2. saya akan teman awak pergi jogging di Taman Tasik Permaisuri bila-bila masa saja di ajak.

ye je la tunang aku nie..hehehe..

dan,yang paling seronok sekali..malam tue,kami jalan2 di Jonker Walk..best gila melaka..nak balik melaka la camnie...waaaa.... :(

7 ulasan:

Siti Hajar berkata...

kiree org melaka..seronot betul dapat jumpe org melaka juga..:)
selamat berkenalan..boleh share info

Tanpa Nama berkata...

wahaaa..janji manis due to encik tunang ko dpt kasut baru..:-)~nina~

k|ree berkata...

siti hajar - iye..orang melaka..hajar melaka kat mana..?bole je..takde masalah nak kongsi info.. :)

nina - tue la..janji manis betulkan..wat nye hampeh..hehehe..

Siti Hajar berkata...

taman bukit rambai..kmpg kat mana?
nant pameran pengantin kat melaka mall g x?

k|ree berkata...

siti hajar - kat bt berendam..:) tak gi rasanya,baru je balik kmpg lastweek..:)

zerovendetta berkata...

Waa ada orang baru la inter-farame =) Dasyhat ko nad!

k|ree berkata...

zero - hehehe...sebab aku slalu comment kat orang lain punya blog... :)