16 Oktober 2009

Sayang Creation

Salam...

Alhamdulillah...dah lepas semua benda yang kami risau...

tapi, entry nie..bukan nak kongsi gambar...
cuma, nak berkongsi pengalaman dengan anda semua...

if ada sesiapa yang guna khidmat sayang creation..pikir2 lah 2 3 kali ye..
kami bukan nak menjatuhkan kedai beliau...
tapi,kalau anda ada kat keadaan kami pun marah agak nye...

mahal..tapi,service..hampeh...

1. suka sangat cakap, bole2 takde masalah..last minute..kata tak boleh..
2. tak menepati masa...janji waktu lain,datang waktu lain...
3. kami minta baju lelaki lain..suka2 atie, hantar baju lain...dah wat muka sakit hati, hari kami nikah,baru hantar yang kami minta..sebaik la, baju tue nak pakai untuk bertandang...
4. hari bersanding, kami pakai baju warna coklat..kasut warna purple..(terlupa nak cek sbb bengang sal baju)
5. saya pakai kasut size 4, de bagi saya size 7 kot..besar gila..dah la warna tak ikut tema..
6. aksesori yang bagi pun, macam hampeh..sampai akak yang make up tue..kesian nye ko dik..ntah pe2 je punya barang de bagi...
7. kata nak bagi tepung tawar..sekali, masa nikah baru benda alah tue sampai...
8. cakap macam nak cari gaduh...

sebenarnya, kami memang dah rasa tak sedap atie, bila first time dengar cite sal mak andam nie..tapi,sebab dah bayar RM500...teruskan je la...
kami tak pakai make up ngan de...make up dia tak bape nak cantik..
"kami pakai MAC..."kononnye la..akak saya jawab.."make up mahal2, kalau tak reti make up,tak guna juga"

tapi, koleksi baju mereka..memang lawa-lawa...service..memang kureng...
kami tak jumpa pun mereka untuk bayar balance..minta ayah pas kan je..

malas nak cari gaduh, kenduri pun dah selesaikan...
kalau tak, memang minta kurang lagi..mungkin rezeki mereka...

23 ulasan:

Rosy Girl~ berkata...

selamat penganten baru~!!
ku maw tengok gambar la..
mana?????~

farhanna berkata...

syg creation tu yg kt area hospital pantai tu ke ?

farhanna berkata...

lupa nk wish.. cngrats pn kiree

k|ree berkata...

rosy - gambar tak siap lg...tapi photografer dah upload dlm web dia..
www.gambalawa.com

farhanna -iyup..deret ngan king hotel tue..thx dear...:)

zerovendetta berkata...

congrates dear!x pela benda dah selesai pun & kamu nampak cantik.okla tu!

MyRule berkata...

another mak andam from hell????? ~Sigh~

k|ree berkata...

zero - thx dear...benda dah selesai..tue yg taknak gado2...

myrule - hehehe...

ErriNa berkata...

fuh... betul ke sayang creation tu??? nasib baik tak ambik... terima kasih utk maklumat ini.. sgt berguna!!!

k|ree berkata...

errina - betul....mula,memang kita dah dengar khabar angin...tapi, macam harap2 dia tak wat kami camtu la kan...rupa nye, terkena juga...klu ngan akak yang makeup kan kita..memang best...

anis berkata...

hi kiree..wlpn sy x knal awk..tp sy knal sesgt mak andam sayang creation tu...ape yg awak alami same je cm sy..jom kite same2 hebohkan supaya org lain x terkena cm kite..banned sayang creation!!!

k|ree berkata...

anis - serius ke..?memang tak patut betul la akak tue...takpe la...sampai masa nanti, memang kena balik kat dia sendiri nanti..

@reLoG berkata...

Wahh..akak..
baru sMalam kT gi tgOk sayang creation tu..

baju memG lawa2..tp ramai gak ckp servis dia hancur..

pergh..seb baik kT xgi tempah lg..

hmm..ngah suvery lg andam..
sape2 yg tau andaman yg murah..servis ok n solekan pn ok tak?
sekitar melaka..

Terima kasih ^_^

sayangcreation berkata...

dah menjadi tradisi orang melayu... tak boleh tengok orang senang sikit. walau apapun.. sayang creation tetap meletop... Pom! pom!

k|ree berkata...

sayang creation - kalau senang tapi bukan dengan kepuasan orang lain...buat apa...? bukan saya sorang yang kata...ramai yang kata.. :)

Tanpa Nama berkata...

anis n kak kiree mmg btl pn....sayang creati0n b0d0h....laen 0wng mntk laen die bg..jnji manis k0n0n melet0p nyah glam0ur g tue....pandai jer nyah 2 brckp...dh lar mahal sevice mmg mcm muke die jgk..b0d0h....jgn ler amik sayang creti0n....

Tanpa Nama berkata...

anis n kak kiree mmg btl pn ckp u 0llz 2...sayang creati0n ckp mcm bgs k0n0n melet0p lar glam0ur lar...p sume hampeh....dh lar mahal nk mamp0z...laen kite mntk laen die bg.....jgn ler amik andaman ini...dh tuwe pn lg nk cekik drh....

Tanpa Nama berkata...

sayang creati0n mmg b0d0h

Tanpa Nama berkata...

hi dear..bagus u buat entry ni..
patutnye 'sayang creation' ambik komen2 ni untuk improve business diorang bukan anggap komen ni untuk jatuhkan business diorg.. kite sebagai pengguna/customer bayar pakai duit.. duit kite..bukannye sikit2 duit... bukan mintak sponsor free kt diorang.. tu pun diorg tak sedar diri lagi...

i baru je nak g survey... tapi google dulu pasal sayang creation ni.. pastu nasib baik jumpa entry u ni..thanks dear... ('',)v

Tanpa Nama berkata...

bgs lar....p 0wng mcm sayang creati0n 2 mana phm bahasa...smapai skang i mluat tg0k muke wife die yg cm mak lampir 2... n hsbnd die yg nyah 2... ( melet0p k0 ) 2 jer lar ayt die...rse nk let0p jer pale laki bini 2.....jgn lar amik andman yg pling b0d0h kt laki bini yg s--l nie....smapai mt i nyumpah serana per yg die dh wat kt i....

Tanpa Nama berkata...

u jgn lar plih sayang creati0n yg laki cm mk nyah n bini mcm mak lampir 2...better u amik yg laen dear...byk andman d malaka nie...law u amik die pai bercicit pn u akn maki ani n mus tue....

Tanpa Nama berkata...

saya guna khidmat sayang creation tapi terbaik saje service nye...
sampaikan ramai org bertanya butik mane yg saya guna and then owner nye kak ani & abg mus ok saje.menepati masa.ank mereka pun rajin.psg pelamin teliti habis.

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha....setakat nie rmai yg mnyumpah service die mcm cilakak....mybe u nie staff die 0r ank die 0r die sendiri sbb 2 back up andamn b0d0 2 kn....s0000 sengallll

Tanpa Nama berkata...

adik saya baru guna perkhidmatan dia...baju dan pelamin mmg cantik2 tp x de adap.

MAMANG HANCUSSS...ni sakit hati nye pasal...mula2 ckp boleh pilih baju...bila kita pilih2 dia marah2..mintak lain..bagi lain...

adik saya sampai nk tukar dah mak andam lain ...walaupun dah byr 1k...tp tunang dia sygkan 1k tu..adap le jugak...dekat2 kenduri ..mintak lg 1k,,ish keje pon belum lg tau nk duit je...dah tu ..adik saya pakai jurusolek dia hr jumaat saje..hr lain pakai juru solek lain...tu po mintak tambah rm200 utk outdoor hr isnin.. make up outdor..pak mus tu make up..memang TAK LAWA...harap sape2 nk pegi tu pikir la byk 2 kali.