20 Oktober 2009

Beberapa hari sebelum majlis

just nak share my feelings before 10 October 2009.

sudah cuti seminggu awal..sebab perasaan seperti banyak gila benda tak siap lagi...
serius...siapa yang bakal kahwin tue...if ada perasaan macam aku...cuti la awal...kecuali ada yang sudi menolong...
disebabkan tak ramai yang sudi membantu...jadi, kena la cuti awal...plus,jangan asyik pikir akan ada orang tolong kita...kalau pikir macam tue...akan jadi bertambah lemak...lemak = pemalas...

adik beradik ku semua pun balik lambat...khamis malam diorang baru sampai Melaka...jadi, aku keseorangan la membuat segala doorgift yang perlu di beri kepada tetamu...
sangat penat...hampir setiap hari pitam...tetiba, rasa nak jatuh je...baring jap...sambung balik...
amik masa 2 hari untuk deko bilik tidur ku yang simple tapi aku suka gila...
terima kasih sangat2 kepada Siti Hafizah Zakaria...kawan masa zaman sekolah...orangnye,memang kreatif...kami amik masa sehari untuk beli barang-barang..dan sehari lagi untuk tukar bilik itu menjadi bilik pengantin... :)

nak tengok gambar...mai tengok sat...


nampak lampu bilik tidur...?hadiah dari Siti Hafizah Zakaria...
simple kan..?tapi, aku suka giloss...sebab tak serabut sangat... :)
dah settle bilik tidur...macam biasa la, mendeko hantaran pulak...hantaran semua..memang hasil kerja tangan ku sendiri...tapi, gambar agak tidak jelas...jadi, tak nak letak...dah dapat gambar nanti...aku kongsi... :) simple juga...bunga je aku beli, dekat RM80...kat KK Home Deko...
hiasan bilik tidur pulak di Romantika..2 2 kedai nie berdekatan je...dekat Kota Fesyen Melaka.
hari khamis, hari yang aku sangat sedih la...banyak gila tak siap...call Mr.Casio..sampai nangis- nangis...kalaulah mak saya ada lagi, mesti dia takkan biar kan saya sorang buat kerja nie semua..
Mr.Casio., jangan lah sedih..tak siap pun doorgift tue..kita tetap kahwin...sengih je la aku...
malam tue, akak-akak aku sampai...diorang semua tidur lambat...kak mimie, buat cupcakes..yang lain semua tolong aku buat doorgift yang special sikit...sebab yang paper bag tue, aku dah settle kan...dah siap semua...pakaikan inai plak untuk aku...kul 2 pagi aku baru tido...kul 4 pagi aku dah jaga...basuh inai sebab dah berterabur kat lantai...tak terang pulak...aduyai....
pening aku...pakai balik...pun tak terang juga...aku pun tak paham la nape...
biar je la..sebab yang tak terang tue..kat kaki...jadi, aku biar je la..
jumaat, apa lagi...sesi mengemas...dengan kejadian mak andam yang aku cite tempoh hari...haishh..sabo je la...pengapit ku sampai petang tue...tersalah bagi direction plak...
bengang je dia...sorry ye kak za...pengapit aku nie...ofismate...kitorang memang kemana sahaja bersama...sangat rapat ngan dia..kak za tolong touch up kan balik inai yang tak terang tue..hehehe...mekasih kak za...really appreciate it...
pagi sabtu...6 pagi dah bangun...ye la,nak kena make up kul 8pagi..mau nye tak pagi aku bangun...ayah belikan nasi lemak..supaya aku rasa kenyang sampai ke tengahari..sebelum kena make up..
jumpa ayah...salam ayah...peluk..minta maaf dan berterima kasih selama aku di bawah jagaan nye..apa lagi..nangis laaa...lama gila aku peluk ayah aku...mata ayah merah je...mungkin de tahan je airmata de...
start make up...dan bertolak ke masjid untuk majlis akad nikah...
alhamdulillah...2 kali lafaz..sah menjadi isteri kepada Abd Rahman Abdullah..

6 ulasan:

Fuchsia~ berkata...

adui penatnye tuh. saspen la pulak time sy nanti. mesti siapkan doorgift awal2 nih ^-^

zerovendetta berkata...

alhamdulillah every thing is fine dear!semoga berbahagia..

Tis week pg honeymoon kan??Syoknya..

Nurulhuda|Adlie berkata...

kiree, congratulations to u and husband!!! cantik sangat you.. berseri2.. eh betul lah sumtimes kita pempuan ni duk pk mcm2 bila nangis2 ngadu laki sng je jawab..

kalau tak siap kita kawin jugak kan.. i wish i could me brain to think as simple as man.. :)

n yang sesi u minta maaf dengan ayah tu, i pun dah ternangis ni..

eh once again congrats, semoga bahagia selalu!

k|ree berkata...

fuchsia - mesti....seyes...if nak lebih tenang berapa hari before wedding..siapkan awal..

zero - iyup...dah balik pun..nanti,kita update..

nurul huda - thx dear...insyaAllah..bole punya...sesi salam dengan ayah mmg sedih..sebenarnya, ayat minta maaf tue..tak abis pun..sebab dah melalak..tapi, ayah duk angguk..tanda paham...:)

mimie hamdan berkata...

baru baca entry ko yg nie... yer betul, klu arwah mak ada lagi takkan dia tinggalkan ko sorang2...
bukan sengaja balik lmbt yer... almaklumla, laki aku kerja jauh... kena tunggu dia balik dulu br leh balik... takkan nak balik kl smpi 2 keta kan... i've done my best as ur big sis.. if it is not enuf.. from my deepest heart.. sorry...
i have to save my AL for any emergency.. as u know.. abg nadzeri bukan boleh balik suka2.. jauh tue.. 3 jam perjalanan... hope u understand... :D

k|ree berkata...

mimie - hehehe...mekasih...perasaan tue masa bpe hari sebelum majlis..bila nampak akak2 ada kat rumah...hilang terus perasaan sedih tue...:)