22 Disember 2010

Set Bersalin - Mustika Ratu

As -Salam

Dah beli set bersalin...?
Belum lagi..

Nak pakai apa..?
Macam nak pakai mustika ratu...nampak tradisional sikit..hhehe...lagipun, takde la mahal sangat harganya..


Apa yang ada dalam Jamu Selapan Mustika Ratu ?

1.Tapel Raket Mustika Sejati - sapu di perut
- mengeluarkan darah kotor dan untuk kembalikan kulit perut.

2. Berbengkung - lepas satu tapel raket
- untuk kembali surut dan langsing.

3. Pilis wangi -tampal di dahi
- menyegarkan di bawah mata.

4. Bancar air susu - sapu kat payu dara
- untuk melancarkan susu

5. Parem Segar Sumyah - sapu di bahagian yang terdedah
- memberi kehangatan dan mengelakkan dari masuk angin

6. Jamu Galian Parem Wangi - tablet untuk di makan waktu pagi
- mengeluarkan darah kotor dan melancarkan susu

7. Jamu Pulih Balung Sumsum - tablet untuk di makan waktu petang
- mengembalikan kesihatan ibu

8. Minyak Telon Mustika Ratu - untuk bayi
- supaya badan bayi tak masuk angin

Ada 2 barang lagi, rasanya kena beli asing...tak termasuk dalam pakej nie..
1. Jamu Kaplet Mimilan Mintuno - untuk hubungan dengan suami
2. Ginasih Wash - untuk bersihkan alat sulit

Mungkin kiree nak beli yang Ginasih Wash tue je kot... :)

sumber dari sini...:)

15 ulasan:

mimie1678 berkata...

mimie dulu sumer tak dpt pki... alergic... huhuhu...

k|ree berkata...

mimie - serius...mimie amik mustika ratu juga eh..?riso plak klu alergic juga...

E.d.Y berkata...

macam2 barangan lepas bersalin ni yer...

Nad Nazira berkata...

kiree..nad pun dah survey2 set berpantang ni..tatau whats the best..mm..makin lame makin dekat harinye kan. :)

k|ree berkata...

edy - mestilah...nak kena kembali cantik utk suami tercinta...huhuh

nad - tue la..mmg betul pun...tp, kiree amik yang harga okay2 je..nak beli NR,leesa, amway...mahal sangatlah...tak termampu den...hehehe...

NADIYA berkata...

Mustika Ratu nyer minyak telon best...walaupun akak beli set bersalin lain...tetap beli minyak telon baby from mustika ratu. Bila pakai kat both of my kids...mmg kentut2 they all...hahahaha

k|ree berkata...

kak nadiya - ooo..tq kak...ntah bila la nak gi beli nie...tak terbeli-beli lagi...huhuh...

.:Mrs. Engineer:. berkata...

cm besh jek...sy x bli lg set bersalin... :)

k|ree berkata...

mrs.engineer - tue la..tp, tak tau la lg hasil nye camne..sbb ada baca testi kata, ok2 je..sbb dia mcm tradisional sket..tue yg kiree suka..

Nad Nazira berkata...

kiree..brape harga set MR ni..nad aritu survey2 macam nak beli amway tropical herbs..tapi harga die rm290..

k|ree berkata...

nad -dia ada 2 set tau...yang set macam kat atas nie...tak smpai RM90..tapi, kalau ada siap dgn bengkung..dan ada beberapa tambahan barang..RM160..stokis MR,dekat je dgn rumah...nanti, if nad nak kiree beli kan...boleh aja...

♥♥ ZERO VENDETTA ♥♥ berkata...

kiree,
zero guna set mustika ratu jgk. tp masih banyak berbaki

1. tapel raket - zero tak guna sbb perut guna kaput & limau purut. lgpn masa pakai rasa perut jd makin hitam itu yg stop

2. bacar susu - zero tak guna jgk riso nak pakai kat breast sbb BF babylangsung tak guna sbb BF baby tak nak nak sapu kat breast riso plk

and yg paling zero suka pilis & minyak telon. best sbb amani 3-4x je kembung perut sampai skg

k|ree berkata...

zero - hurmm..kira nye sensitif la ye dgn ramuan2 dia...bukan bacar susu tue utk banyakkan susu ke..?

♥♥ ZERO VENDETTA ♥♥ berkata...

yup,
banyakkan susu + tegangkan :)tp kalau selesa, okla guna je tdk rugi

Tanpa Nama berkata...

Ginasih wash still ada jual x? Coz set bsalin yg sy beli lupa nk check ...bila check, mmg x complete ngn ginasih wash. Dah byk kedai sy cari tp xda jual...1st anak sy beli set yg sama tp semua ada...kali ni set tu dah xda pencuci