23 Disember 2010

Baby Cot dan Wardrobe

As- Salam

Arini, kiree masuk ofis lambat..sebab nak tunggu orang dari kedai perabot baby hantar barang...sepatutnya, hantar esok sebab mr.casio dah minta cuti dan petang esok juga ada check up untuk 34weeks...(ikut kata mak mertua,nie dah kira tunggu hari je ni)..

Jadi, hasil dari menunggu encik pemandu lori dan encik pengangkut barang sampai...

seperti dibawah...siap je pasang, terus amik gambar...mms kat mr.casio...dalam kereta ke ofis, mr.casio dah call...

"putih nye katil..nie kena jaga elok-elok nie"
"almari tue, takpe..boleh kena conteng...sebab boleh padam balik.."

okay, baby cot dan wardrobe nie, kiree beli kat kedai nama Little World Furniture...kalau lalu lebuhraya metramac, sebelum nak sampai ke Mid Valley, ada kedai tue sebelah kiri....

Bedding Set pulak, kiree beli kat FabolousMom...haa, diorang ada wat sales lagi tue...cepat-cepat pergi serbu... :)

Bilik baby, masih belum kemas lagi...nanti, dah siap kemas...kiree kongsi gambar ye.. :)

warna putih senang,boy boleh..girl pun boleh..



konon-konon nak tunjuk la bila buka laci tue..

nie la bedding set yang beli kat FabolousMom..beli warna yang selamat..lagipun, warna kesukaan..

ada gambar bear yang comel.. :)

okay..nie lah katil nye..putih berseri..huhuh..

masa encik-encik tue pasang katil..kiree dah usap-usap perut.."yeah, katil baby dah sampai"

16 ulasan:

fiszah_pjo berkata...

putih is cool..senang matching..ehhee..katil dan wardrobe da ada..tggu si baby je kuar..hehe

My Inspiration berkata...

Hi kiree... kite kwn ayu...selalu bukak ur blog jgk,tp ni br berkesempatan nak tgglkan komen...=) bestnye dah bli baby cot utk baby... utk 34 weeks ni mmg kene hati2 dah, tkt baby xsaba nak klua...heheheh

.:Mrs. Engineer:. berkata...

comey lh bedding set tu... :)

mimie1678 berkata...

bilik baby yg mana satu..? bilik no. 3 ?

fikaryna berkata...

cantiknya..mesti baby ngah senyum2 tu..


:)

Mrs. Eeza Herman berkata...

cantik drawer tu...simple jer...

k|ree berkata...

fiszah - huhuh...tue la..

inspiration - oo..hi..kte pnh jmpa kat rumah ayue tak...? :) tue la..skng nie, kena alert je kan...hehe..

mrs.engineer - mekasih..bole cari di FabolousMom...

mimie - bilik no.3 kot..maybe akan tukar ke bilik no.2..tapi,nak kena alih katil sume..macam susah plak kan..

k|ree berkata...

ryna - hehehe..mekasih..harapnye la..sok,kiree tgk dia senyum2 ke tak masa scan nnt..heheh

eeza - hehe..mekasih.. :)

Nad Nazira berkata...

kiree..amik cuti awal tak sementara nak tunggu hari?


bestnye tengok baby cot tu. sume putih. nampak suci je. ada rase macam nak mendeko-deko-deko tak? hehe. macam nak deko bilik perantin lak.

♥ Fasha ♥ berkata...

kiree beli baby cot tu bape inggit? kite tgh dok survey2 lg nih.. cam nak beli yg kat fbmom tu gak

rDnA berkata...

comei2..suker warna putih..nmpk bersih..bedding set tu pun comei..

k|ree berkata...

nad - tue la..mr.casio suh amik cuti awal..sbb tak tau kan,bila masa nak beranak tue..heheh...
mmg ada niat nak mendeko pun...tak sabar dah...hehehe...tapi,tunggu time cuti mgu dpn..hehehe..

fasha - baby cot tue dtg dgn tilam sekali..RM800++..agak besar juga baby cot tue..dia bole tido atas tue sampai umur 5 tahun...
yang bedding set tue, kiree beli kat FabolousMom...sekarang tgh sale..cepat la pergi serbu...hehehe...

rdna - hehehe...mekasih dear..

My Inspiration berkata...

kiree, aah penah jmp kt umah ayu... last week kite wat cukur jambul n ask ur brother utk ambik gmbr....=)
then, better ambik cuti awal... mcm kite although xberanak awal pon, tp mc semggu awal tu sgt perlu utk rehat kt umah, sbb mase tu dah start skt pgg yg amat sgt...hhehehe..

k|ree berkata...

my inspiration - hurm..insyaAllah..maybe kita amik cuti awal seminggu la juga..hehehe..minta mc dari doktor...skang pun dah tak larat nak berjalan..hehehe..

♥♥ ZERO VENDETTA ♥♥ berkata...

so chatique, i like :) amani pakai play pan je, senang. itu pn sampai sudah tak pernah tido kat situ. heh

k|ree berkata...

zero - huhuh...kami harus ada itu baby cot...sbb, 2 2 tido lasak..hukhuk...