13 Januari 2011

Seminggu sekali

As'salam...

Tajuk bermaksud kiree dah tinggal tunggu hari je sekarang nie..bila-bila masa pun boleh beranak...

kan entry before nie kiree kata kena contraction...?

2 hari yang lepas, kiree tengah mandi..macam biasa lah kan...sesi cuci mencuci satu badan...sampai ke part sensitif itu...kiree rasa benda lendir keluar...lendir jernih...dah la mandi dalam gelap..sebab, lampu bilik mandi tetiba buat hal..jadi, mandi tak tutup pintu la...keluar, tengok kat cahaya..jernih..takde darah...lepas tue,biar je lah...sekali rasa lagi...eh, ada lagi...agak cuak la juga...
tapi, kiree buat tak tahu je..tak bagitau pun mr.casio...

bila esok..search kat internet...salah satu tanda juga tue..tapi, ada disusuli dengan contraction lepas tue..macam kiree..takde pun..false alarm...dan hari tue juga, kiree kena gatal-gatal satu badan pulak....yaAllah...tuhan je tahu macam mana perit nye rasa kena gatal-gatal satu badan nie...

pagi tadi, kiree terus gi hospital...alhamdulillah...semua okay..yang gatal-gatal tue, tak boleh nak buat apa...hormon mengandung...sapu lotion je lah ubatnye..lepas beranak..hilang la sakit tue semua...yang lendir jernih tue pula..takde apa-apa doktor kata..mungkin tanda-tanda awal..tapi, bila dah sakit contraction...baru datang hospital...

baby pula, memang dah masuk laluan..tapi, tak masuk habis lagi..sebab, doktor kata boleh rasa kepala dia lagi...

berat kiree, turun o.5kg..kiranye, sekarang nie, 69.5kg..hukhuk...
berat baby, hari tue salah kira..sebab kedudukan dia..tadi, dapat tau..berat baby 2.7kg..

lepas tue, sekarang nie..bila kita tengok tempat scan tue...EDD memang dah asyik berubah2...dah tak boleh percaya yang kat scan tue...hehehe...yang betul sekali EDD adalah masa kita mula-mula scan dulu...

okay...sekarang nie...kiree nak minta maaf..sebab tak dapat nak update barang-barang baby...gambar masa birthday hari tue...rasanye,nak stop update entry...sampai dah bersalin..baru aktif semula... :)

Doakan kiree dan baby selamat ye... :)

9 ulasan:

Lina Rahim berkata...

kami semua doakan kiree & baby selamat & sihat sentiasa.

rDnA berkata...

take care kiree..smoga selamat semuanya..nnt kalau dah bersalin update k..ntah sape la dulu antara kita ni..dna pn on off gak false alarm tu.tp selagi tak berterusan sakit tu takdela lagi nak gi serah diri kat hospital..takut gak ni..
harap2 ALLAH permudah segalanya..

+ LuKaToZ!KaR! + berkata...

jgn risau insyaAllah everything will be fine...bykkan bezikir ms dlm labour nnt :)

Luv like this.... berkata...

k|ree-gud luck eh...xde pape insyallah yer.tak sabar ni nk tngu baby kamu kluar...:)

Cek Bunge Daisy berkata...

oh sayang, dah nak beranak dah kamu?
sethn kite tak online blog and hari ni kite baru dpt tahu.. OMG.. im so happy for u darling.. so happy..

kite doakn awk n baby selamat :)

Mrs. Eeza Herman berkata...

take care ye..
kiree pun dah 37 weeks, so, mmg akan ader false alarm tu bila2 masa je..
take rest la..terasa mcm iza lak dah nak bersalin nie..hehehe..
rDnA, kita sama2 counting day yeee..
semoga kita selamat bersalin dan dipermudahkan urusan kita nie..
iza doakan kita selamat bersalin.....aminn...

My Inspiration berkata...

kiree,semoga semuanya selamat..doa byk2 k...=)

ZERO VENDETTA berkata...

Semoga slamat semuanya ibu & anak Amin...

Dlm LR nnt, amalkan baca "la ilaha illa anta subhanaka inni kuntuminaz zolimin" mudah-mudahan

k|ree berkata...

lina - mekasih dear... :)

rdna - akan cepat update..dun worry...

luka - tq dear..insyaAllah... :)

luv like this - tq dear...hehee..kiree lagi tak sabar...

cek bunge - lama nye awak menyepi...tq dear... :)

mrs eeza - tq dear..insyaAllah..sama lah kita berdoa.. :) semoga semua selamat..

my inspiration - tq dear.. :)

zero - tq dear...insyaAllah..