06 Januari 2011

Perut Gatal

PERUT SAYA SANGAT GATAL...

TAK BOLEH TAHAN LAGI...

RASA MACAM PERUT NIE LUKA JE BILA GARU-GARU....

18 ulasan:

fiszah_pjo berkata...

ciannye..jgn garu..nnti luka..tggl kesan plak..lelemak pecah sebb prut mkin besar sebb tu gatl kn???kene letak lotion kot..huhu

k|ree berkata...

fiszah - dah pkai..masih sama juga...hukhuk...

My Inspiration berkata...

huhu...mkn besar perut, makin dekat mase nak deliver mmg makin gatal...geram kan?? mcm nk garu kuat...hehehe..

fiszah_pjo berkata...

huhuhu,.. ciannya ummi kita ni..my fren pun ada jadi jugak masa 3rd trimester die..dia cKP normal for pregnancy lady yg da msuk 3rd trimester..stgh org teruk gatal2 nye.setengah2 tak..sabar je la ye dear..sapu2 lotion/myk ye..utk ilangkan sket gatal tu ye ...
chaiyok2

♥♥relyza♥♥ berkata...

kiree, samalah kita. bila malam nak tido, ALLAH je tahu betapa gatalnya. nak garu tak blh takut tinggal tanda. rengek2 je la kat hubby.

Lina Rahim berkata...

cepat2 pakai krim..tak kesah la losyen ke anti-strechmark ke

nurul baharuddin berkata...

jgn garu pkai kuku nnti kulit pecah2 tak cantik....MIL akk ajr pakai sikat....letak lotion then garu pkai sikat...kuku tak elok

k|ree berkata...

inspiration - tue la...mmg geram sgt2...bila gatal je,sapu losyen..

fiszah - heheh...mmg, nak2 kat area pusat tue...lg la gatal...doktor kata, garu guna tuala...

relyza - huhuh..kita nie,mmg dah bertanda2...

lina - dah sapu..masih gatal..

kak nurul - tue la..klu pakai kuku mmg sakit..kita garu berlapik..pun sakit juga...doktor kata, guna tuala...heheh..

MyRule berkata...

Kiree.. cuba amik kain yang lembut then basahkan. Kalau gatal gosok ngan kain tu. try la..

k|ree berkata...

myrule - tue la..nnt mlm nie, klu gatal sgt..nk try guna towel..tq dear... :)

-aTy- berkata...

hah!!! garu.. garu.. (INGAT TAK INTONASI AKAK KLU CAKAP)
hihi

♥♥relyza♥♥ berkata...

kiree, anor try beli minyak brand palmer tu. utk itchy skin. OK la. malam td tido lena takde gatal2...try laa...anor gatal2 bkn takat kat perut, belakang bdn pun sama. pakai minyak tu, OK takde gatal2 & lena tido. hehee

k|ree berkata...

kak waty - huhu...igt2...

relyza - brand palmer..?kat watson or guardian ada tak..?nak kena cari nie...huuhuh...tak larat menanggung gatal..

♥♥relyza♥♥ berkata...

ada! ada! anor beli kat guardian. tengah ada sales. cepat2 g beli. dah 2malam pakai ni. lena tido...

erniekO berkata...

nad, gatal tu sbnrnye bahagian dlm kan... mesti rmbt baby ko lebat.. macam kawan aku.. mmg gatal sbb rambut lebat.. jgn garu nnt ade scar :) sabar ye. x lame lg kan... take a good care of urself :)

k|ree berkata...

relyza - sudah beli...hehe..mekasih...

ernie - hukhuk...takleh tahan sgt2...aku tak garu pun kuar juga tanda2 tersebut...cmne tue...adoy...

♥♥relyza♥♥ berkata...

macam mana sejak guna oil tu?

ZERO VENDETTA berkata...

kesiannya,
sabar eh dear. yg plg penting elakkan dari menggaru, gosok lembut2 x pe tau :)