28 November 2010

Majalah/Magazine

Salam..

Hari nie, rasa nak cerita sal majalah...
majalah apa yang kawan-kawan suka baca...?
okay..
kiree start pandai nak baca majalah nie...dari matrikulasi kot...tak bape nak ingat lah...
koleksi kiree suma ada kat rumah melaka...camne nak tunjuk ye...huhuhuh...



seventeen malaysia.
kiree banyak giler koleksi majalah nie..memang tak pernah missed beli majalah nie...suka baca cerita-cerita menarik di dalam nie..kiree baca masa umur awal 20-an..lepas tue, my sis pernah tegur...apa baca majalah kanak-kanak nie...bacalah majalah kat bawah nie pulak...



cleo malaysia.
yang nie pun banyak juga kat rumah..berkotak jugalah...best juga majalah nie...cuma dia lebih dewasa sikit lah dari seventeen...huhuh...my sis pun baca majalah nie juga...
tapi, tak lama tue, kiree dah plan nak bertunang dan berkahwin...
jadi, kiree baca majalah yang nie pulak...


pengantin.
hurmm...nie, tak berapa banyak sangat rasanye...ada jiran kat rumah pinjam...sebab, nak buat majlis untuk adik ipar dia nak kahwin... :)
kiree beli sebab nak tengok camne nak deko hantaran...sebab kena buat sendiri kan...
tapi,akhirnya..pakai idea sendiri juga...tapi, majalah nie bagus...
sebab ada cara nak bajet perbelanjaan nak kahwin..dan segala persediaan untuk perkahwinan...


apartment.
bila dah kawin...kiree bersama-sama husband tinggal dekat area cheras..rumah apartment...sebab kan semangat yang meluap nak menghias rumah...beli la majalah nie...ada sikit je...sebab, majalah nie keluar 3bulan sekali...
tapi, nak ikut style kat dalam majalah nie..memang kena ada duit yang banyak jugalah...huhuh...


pa&ma
tup tup...kiree disahkan mengandung...jadi, majalah yang kiree beli ialah pa&ma..tapi, tak banyak koleksi...ada la baru 2 3 je kot..huhuh...sebab, kiree lagi banyak membaca kat internet sekarang nie...

ada orang kata, beli majalah nie membazir...ye lah..lepas baca sekali...dah tak baca lagi...tapi, kiree tak camtue pulak...
bila sorang-sorang dirumah...mr.casio main bola..
majalah nie la jadi peneman kiree...tau-tau..dah tertido dengan majalah...huhuh...
selain itu, macam majalah seventeen dan cleo...kiree banyak belajar bahasa mat saleh nie..dari majalah...

apa-apa pun semua terpulang pada individu masing-masing...

5 ulasan:

fiszah_pjo berkata...

rajinnye membaca..hehe
kalau saya, majalah yg selalu beli dan baca, mingguan wanita.selalu beli sebab ade resepi dan perihal2 wanita dan ibu..heheh..lagipun murah..haha

k|ree berkata...

fiszah - tp,mingguan wanita tue..kena beli selalu jg kan..?tiap2 minggu ke 2 minggu sekali...lebih kurang je kot...huhuh.. :)

fiszah_pjo berkata...

migguan wanita kuar 2kali sebulan..tp sy bli sekali je sebulan..hehe..

-aTy- berkata...

bagus gak beli majalah ni.. kekadang boleh menjadi peneman sepi kita.. lagi plak klu kit abaca sekali bukan tentu kita ingat.. bila2 teiba teringat nak cari ilmu sesuatu pasti kita akan selak balik majalh itu kan.. hahaha
akak memang minat sangat beli majalah.. hubby akak pun sama .. die suka beli majalah TEMPUR dan PARAJURIT.. akak plaks suka beli Mingguan Wanita ..
Tapi sekarang ada masalah nak simpan majalh2 ni sebab terlampau banyak.. NAK BUWEK CAMNO NIH?
nak buang sayang.. nak jual pun sayang gak..
hahaha

k|ree berkata...

kak aty - hurmm..senang je...akak buka la pondok kecil kat depan rumah...pastu, sape nak baca majalah wanita, sewa kan...bole dapat duit tambahan...huhuh... :)