19 November 2010

29weeks going to 30weeks

salam..

okay..nampak tak title di atas...kiree sudah darah gemuruh yang teramat sangat...huhuh..
tapi, MIL kata, rileks dan tenang...apa-apa pun, mesti kena hadapi..

walaupun darah gemuruh, tapi...ada juga perasaan tidak sabar ingin melihat cahaya mata kami...yang bakal melengkapkan sebuah keluarga.

keperluan bayi dan ibu...masih belum lengkap...camne tue..?
MIL pun geleng kepala je, sebab tak prepare barang2 untuk ke hospital lagi..huhuh...
baju-baju baby pun tak basuh lagi...alasanku, hanger tak beli lagi...

jumaat hari tue, kiree kena sakit tekak, selsema, batuk dan demam...sampai ke hari isnin...jadi, isnin minta la cuti...tapi,kiree cari klinik baru...siapa yang ada baca sal dr. yang tak bagi kiree mc tue kan...tau lah kenapa kiree cari klinik baru...jumpa juga...

doktor tue memang sangat bagus lah..dia check semua..mata,perut, pun dia check..sebab, kiree pregnant kan..doktor kata, kepala baby dah kat bawah...jantung okay...dia tak scan ye...dia pegang-pegang je kat perut tue..hebat betul...doktor dengan 30tahun pengalaman...dan sangatlah sifat keibuan...suka, dah jumpa klinik baru... :)

sekarang nie, makin sukar nak bergerak..terutamanya, bila baring...sakit sampai ke pinggang, punggung, tulang belakang...lepas tue, baby asyik la mengeras...dan sangat sakit...biasanya, mr.casio la akan jadi mangsa untuk urut perut..dan setiap malam...pasti kena sesak nafas...sampai masuk dalam mimpi ye...huhuh..camne tue...?

okay, cuti aidil adha...kiree balik kampung mr.casio..malam kedua tido kat kampung...tiba-tiba, baby mengeras yang amat sangat...sakit giler-giler punya...lepas tue..okay...tiba-tiba,mengeras balik...3 4 kali juga la...adoyy...masa tue, dah terpikir...nak beranak dah ke..?baru 7 bulan nie...
pastu, sebab keletihan...tertido terus...bila kiree baca dalam internet...memang ada contraction start 7 bulan ke atas...tapi, lupa pulak la...ada la nama saintefik nye.. :)
tapi, bila rasa tue, memang tak berhenti langsung...ada kemungkinan la nak beranak tue...

jadi, sebab perasaan tue...kiree dah berdebar dan harus siap sediakan barang-barang...
jom settlekan semua barang baby...

14 ulasan:

fikaryna berkata...

wah..makin dekat makin berebar yer..

tapi bab baby mengeras 2..ryna yang nak masuk 6 ni pun dah rase..lasak sggh anak en.fika ni.hehe..

apa2 ryna doakan semuanya selamat..

k|ree berkata...

ryna - before nie pun, selalu rasa...tapi, skang makin kerap...tq dear...doa kan ryna juga.. :)

Luv like this.... berkata...

baru nak msuk 30....kawan kiree ni msuk mngu 36 lagi ar x tau nak habaq camne!!!adey...:)

Nad Nazira berkata...

kiree..cane la bleh sesak nafas sampai masuk dalam mimpi..hehe..mintak CPR cepat2!

nad sekarang kene 'pembawakkan budak' kot. habis satu badan naik bintik2 pastu gatalnye. Allah je yang tahu. sampai berdarah2 nad garu. lantakla kulit dah tak cantik..

nanti buatla list barang baby siap ngan bajet. nad tak beli pape pun lagi ni. nanti time pantang nak dok ngan husband kat kl. so skrg kumpul duit nak sewa umah murah2 kat kl dulu. deposit pun dah bape kan. paling cikai pun flat murah rm450-5oo gak. hiiii..risau bajet tak cukup.. :(

k|ree berkata...

luv like this - adoy...tunggu ari je tue...rileks2...cewah..kiree sendiri pun cuak..suh kawan kiree rileks plak...huhuh..tak saba nak tgk baby kamu...

nad -tue la pasal..masa terjaga..tgh tepuk2 mr.casio suh bgn..
aiyoo..serius ke..?gi klinik tak...?minta kurangkan gatal ke...kiree nye kulit pun teruk juga..hitam sana sini..

list mmg ada..tapi, tak abih2 beli...huhuh..beli sikit2 je..kl nak sewa..tgk kawasan..ada kawasan..murah juga..kat area umah kiree, ada juga yg sewa RM500..tapi,kena betul2 cari la...cuba la survey2... :)
insyaAllah, bajet tue mst ada.. dun worry ye dear..

Lina Rahim berkata...

wah, tak sangka dah nak masuk 30minggu..rasa macam baru je kenal kiree..masa tu baru kawen, terkenan dengan blog kiree yang baru kawen jugak, baca cerita2 kawen kiree..ni dah nak beranak dah..haii..kejapnya masa berlalu..semoga selamat smeuanya ya Kiree..tapi jarang kiree citer pasal pregnancy kiree ya..tapi tak pa lah, asalkan semuanya selamat, ibu dan baby pun sihat..

MyRule berkata...

Waa...dah nak masuk 30 weeks.. just relaks je..tapi prepare la mental kalau2 bersalin awal. Jgn jadi macam i.. arini beli and packing brg..esok bersalin..nasib baik..heheh

♥ sha ♥ berkata...

bila dah nak jejak 30weeks ni rasa cam cepat gile masa berlalu kan kiree. kite pun dah rasa sakit kat tulang blkg sume nih. baju kurung sume mmg tak muat dah la

k|ree berkata...

lina - huhu..tue la..kejap je masa berlalu kan...tue la,kiree pun perasan jarang citer sal pregnancy...tak tau la nape ye..heheh..idea tak bape nak sampai kot..hehehe...tq dear..

myrule - tue la..riso juga...mak mertua pun dah pesan suh siap2 brg...

sha - a'ah..tue la..mmg rasa kejap je masa berlalu...best la kalau dapat pakai baju kurung lg...kiree, bulan ke bape dah tak mampu nak pakai baju kurung...ketat sana sini..rimas jadi nye..hehe..

k|ree berkata...

lina - huhu..tue la..kejap je masa berlalu kan...tue la,kiree pun perasan jarang citer sal pregnancy...tak tau la nape ye..heheh..idea tak bape nak sampai kot..hehehe...tq dear..

myrule - tue la..riso juga...mak mertua pun dah pesan suh siap2 brg...

sha - a'ah..tue la..mmg rasa kejap je masa berlalu...best la kalau dapat pakai baju kurung lg...kiree, bulan ke bape dah tak mampu nak pakai baju kurung...ketat sana sini..rimas jadi nye..hehe..

rDnA berkata...

kiree..dina pun dah merasa braxton hicks tu ngam2 masuk 7 bulan..sakit ya amat.menangis2..dah la sakit time malam.dalam hati ingt nak bersalin dah ker tp takde tanda2 so tahan jer la...

mRs.fAriDnAnA berkata...

semoga semuanya selamat nanti...cpt2 prepare brg tu...

k|ree berkata...

rdna - yeahh..mekasih kerana bgtau term tue...hehehe...betul2..mmg sakit..

nana - tq dear...tahniah kat awak jg...hehee..tgh prepare la nie..hehe

fiszah_pjo berkata...

kes kiree ngn dna sama je..hehe..takpe,utk beginner cm sy leh take note..so cara atasi camne ek..biar je ke urut3 ke?
leh masukkan dalam buku nota neh..hehe..senang igt if dari cte kawan2 daripada baca buku..hehe