08 November 2010

Sekarang Ini

Salam...

sekarang ini, kami sudah start mencari barang-barang baby..dengan tekun dan sabar...dan mencari yang terbaik untuk si kecil nie...

dan juga ingin mengumumkan...berat badan saya sekarang ialah 65kg...waaaa..sangat berat..secara kesuluruhannya, baru naik 9kg...sebenarnya, kiree harap-harap akan naik dalam 10kg je..tapi, baru 7 bulan sudah 9kg naik..jadi, di sebabkan itu, kiree berharap...kiree naik tidak lebih dari 70kg..

okay..kiree juga sudah minum air kelapa...tapi,bukan tiap-tiap hari...ada la sekali hari tue..tapi, nak start makan kurma balik dan minum air kelapa... :)

baby dalam perut kiree nie, rasa dah penuh je...sebab, dah terasa baby menendang sampai ke tulang rusuk...memang la agak sakit..tapi, kiree tahu, baby sihat..sebab aktif sangat... :)

sekarang nie pun, kiree dah tak masak...dah tidak larat nak berdiri lama memasak...rasa sangat letih...kadang-kadang tue, rasa nak memasak juga... :)

barang-barang baby pula...ada lah 60% je baru settle...ada lagi yang tak beli...dan rasa, seperti banyak lagi tak beli....tengah tunggu untuk expo hujung bulan nie...hurmm...harapnye,berbaloi la kami menunggu... :)

okay...sudah lapar...macam nak buat nasi goreng hari nie.. :)

10 ulasan:

rDnA berkata...

kiree expo tu yg kt midvalley tu ker?? hehehe plan nk pg jgk nnt

ZERO VENDETTA berkata...

jom nak pg jugak, jumpa kat sana nak dear. aku plan p on 27hb tu sbb 28hb imran ada family day ofis. yok 2x!

k|ree berkata...

rdna - huhuh..bole jmpa...hehe.. :)

ayue - insyaAllah...tak pasti, igt nak gi jumaat dan sabtu juga...huhuh...

fikaryna berkata...

kiree..ryna dah 67kg..paling berat sepanjang hayat setakat nih..huhu..

mesti cecah 70kg nanti..selera makan tambah..baby pun sgt aktif..

apa2 pun moga kiree n baby sihat2 ajer..:)

~ALL ABOUT US~ berkata...

syok kan g shopping brg2 bb, smp dah nak bersalin pun rasa mcm ada je yg x ckp lg...

ujung bln ni yer, alahai sedihnye dlm pantang lg..

apapun take care k kiree!!!

fiszah_pjo berkata...

berat naik seiring ngn kandungn so, maknanya sihat la tu kan..hee..pas beranak nnti cepat aje trun..tmbh pulak kiree full breast feeding//sure cpat aje trun berat badan..so makan byk2 selagi berselera..haha

k|ree berkata...

ryna - betul tue...skng tengah selera sgt makan...tq...sama la juga kat ryna...semoga ryna n baby sihat jga...:)

all about us - takpe..lepas pantang nnt...lagi best gi shopping ngan baby...

fiszah - insyaAllah....doa supaya dapat full BF...

Nad Nazira berkata...

tinggal 86days?wuwuwuw...bestnye tengok ticker orang! dah, takyah masak2 lagi kalau tak larat..kalau nak masak jugak dapur tu kene bawak turun bawah..masak bersila..hehe. ade kawan nad suggest minum ribena without sugar bile dah 6 bulan ke atas..die kate makcik die suggest untuk elak jaundice..:P

k|ree berkata...

nad - takut kan..?tgk ticker org,kita pun bedebar2 juga...huhuh...kadang2 tue,memasak juga..huhuh...tue la, kawan kiree, anak dia kena jaundice..dia bagi anak dia minum ribena...hukhuk...byk juga air nak kena minum...ribena...air kelapa...hehehe...

k|ree berkata...

nad - takut kan..?tgk ticker org,kita pun bedebar2 juga...huhuh...kadang2 tue,memasak juga..huhuh...tue la, kawan kiree, anak dia kena jaundice..dia bagi anak dia minum ribena...hukhuk...byk juga air nak kena minum...ribena...air kelapa...hehehe...