20 Oktober 2010

Kejadian arini

Salam..

bukan nak mengadu..atau menyalahkan sesiapa...ataupun apa sahaja..
sekadar ingin bercerita dan berkongsi rasa...

isnin - ahad malam tue tak boleh tidur...baby macam meragam di dalam perut...aktif yang amat sangat...nak tidur...mengiring tak boleh...terlentang tak boleh...sesak nafas pulak lagi...pagi dah terjaga, perlu ke tempat kerja...tak sempat nak minta mr.casio hantar...kalau nak minta hantar, perlu keluar rumah 6.30pagi...mandi, siap-siap le ofis..lalu jammed...macam biasa..NPE dan METRAMAC...sama saja jammed nye...sampai je ofis..parking penuh...perlu bayar RM10...dan perlu jalan kaki agak jauh sikit untuk ke ofis..dengan laptop...balik rumah...lalu jammed lagi...sampai rumah...letak beg..tanggal seluar...solat asar...terus masuk dapur...memasak untuk suami tercinta...kemas dapur...dah lepas makan...muntah-muntah....

selasa - isnin malam tak boleh tidur juga...sesak nafas..baru lepas muntah..mr.casio pun muntah...perut dia pulak meragam...urut la suami kesayanganku...macam biasa..bangun pagi..tak smpat juga nak minta di hantar...dan perkara yang sama berlaku lagi...jammed...parking penuh...balik rumah...jammed lagi...arini, betul-betul rasa tak larat...tak boleh memasak..tapi, basuh baju dan jemur baju...

rabu - selasa malam...sama seperti hari2 sebelum nie..tak boleh tidur..terjaga pukul 2 pagi...sesak nafas...dah tak lena..ke kiri salah ke kanan salah...memang dah tak larat..perlu cuti...
pergi klinik...doktor boleh kata.., awak jangan ikutkan sangat rasa letih tue...mengandung memang macam tue..

dah berapa hari ku tahan letih dan penat ku itu...tetiba arini, rasa perlu rehat di rumah sebab sangat tidak larat...doktor boleh bagi jawapan camtue pulak...

dan, telah berjanji dengan diri ku ini...takkan ku klinik itu lagi...dah la tak mesra langsung...

okay..itu sahaja...luahan hati...

19 ulasan:

Mawar misswateva berkata...

nadia..
rest byk2 ok..
lain org, lain ragam mengandungnya..=)

fiszah_pjo berkata...

klinik mana kiree pergi????penat nye baca rutin hidup kiree hari2..ciannye...kte yg baca ni pun rasa penat tu cmne..inikan pulak tuan badan...sy yg kuar kerja lambat, tak jammed pon blik masak lmbat..huhu..relax bukan main lama utk amek mood nk masak..

kiree kena slowdown sket kot rutin kiree hari2..huhu..blik rumah relax lama2 sket tau..penat harung jammed ni...
take care

harzharun berkata...

owhh kiree...Dr tu laki ke pmpuan...Kalo laki, dia mmg xpaham..Kalo pempuan, hurmm..mebe dia mcm my exbos(pmpuan)...bila ada staf x larat nak kerja dia slalu ckp..."jgn diikot sgt letih tu..pregnant is not a disease"...maklumla, dia ada 6 org anak..tmasuk twins..tp, xsemua org btuah.. diberi kesihatan dan kekuatan mcm dia kan...lain org, lain ujiannya...hurmmmm..sabar ek..

mimie hamdan berkata...

doktor itu bangang!

Lina Rahim berkata...

Eeeehh..doktor laki ke doktor perempuan Kiree..? Tak baik lah buat orang mengandung macam tu..ni bukan pasal hormon ke, pasal mengada ke, pasal buat2 letih ke..tapi pregnant mmg macam tu..boleh pulak cakap macam tu..entah apa punya doktor la.

k|ree berkata...

mawar - tq dear...kdg2, bukan tak nak rest..mmg ada bnda yg kena buat..

fiszah - huhuh...tue la..bkn nye tiap2 minggu minta mc...geram tul...baru nak minta rehat..dapat plak doktor kata gitu...anginnn satu bdn...doktor panel..ada la kat area permaisuri tue...

harzharun - dr.perempuan...tak tau la dah la sombong...dia doktor..mesti la dia sendiri paham badan dia..kita nie bukan doktor..sbb tue la perlu ke klinik...

mimie - exactly...

lina - tue la..takpe la..mmg tak kan pegi situ dah...sakit hati...

k|ree berkata...

mawar - tq dear...kdg2, bukan tak nak rest..mmg ada bnda yg kena buat..

fiszah - huhuh...tue la..bkn nye tiap2 minggu minta mc...geram tul...baru nak minta rehat..dapat plak doktor kata gitu...anginnn satu bdn...doktor panel..ada la kat area permaisuri tue...

harzharun - dr.perempuan...tak tau la dah la sombong...dia doktor..mesti la dia sendiri paham badan dia..kita nie bukan doktor..sbb tue la perlu ke klinik...

mimie - exactly...

lina - tue la..takpe la..mmg tak kan pegi situ dah...sakit hati...

fiszah_pjo berkata...

kiree: if Dr raha, die mmg begitu..pzah da serik da nk g klinik die..kli klinik Putri Jaya better banyak

Mrs. Eeza Herman berkata...

iza pun sama gak, bila tak berapa sihat, iza jumpa doc, doc siap cakap mind set nie..cuba awk ubah mind set awk tu..kena lawan la..tu doc pompuan tu leh ckp mcm tu..siap tambah perisi lg, sy pun ngandung gk, kalo sy mcm awk, mesti patient sy xdpt jumpa doc..
kalo kiree tak larat sgt, tak pyh paksa diri masak, time2 mcm nie kdg2 terpaksa makan nasi bungkus je..
=)

rDnA berkata...

kesian kiree..baca rutin kiree cam penat sgt jer rasa..dna baca pun bleh rs penat.apatah lg org yang melaluinya..balik keje rehat2 lma2 sikit kot kiree.ikutkan bla dah camni mmg rs nak rehat lebih sikit..ish doktor tu pun tak paham..ambik EL la.then rehat kt umah.bos paham kot.

k|ree berkata...

fiszah - hehehe..cam tau2 je...

eeza - kiree tak bape nak layan sgt makan luar...nak kena masak juga...kdg2 boleh la.. :)

rdna - bukan tak nak EL...cuti tue nak simpan utk cuti raya haji ngan krismas nnt... :)hehehe....

Luv like this.... berkata...

adeh doc ni...cam x faham plk ragam2 org pregnant nih.bkn sume orang tue condition dia same

p/s: sy tag awk join contest..lau rajin buat eh..:)

fiszah_pjo berkata...

hehehe..mesti la tau..sbb kt area sri permaisuri ni ada bape je klinik..hehe..dan sume klinik tu da pernah g..antara klinik2 tu, mmg Dr Raha cam "lain" sket..die monitor setiap gerak geri staff die..so paham2 je la dia tu cmne...ehe..klu klinik Putri Jaya, tak ramai orang..laju je...dok pon very the humble one...hehe

k|ree berkata...

luv like this - tue la...okay..insyaAllah...

fiszah - tue la..kiree pun suka gi klinik putrijaya...tapi,kena bayar...hukhuk...

fiszah_pjo berkata...

owh..klinik tu baru..maybe TM blom masukkan dalam list panel ..tu la kan..better g yg free..mediveron plak la..itu sure panel juge kot

k|ree berkata...

fiszah - huhuh...tue mediveron tue ok ke ye...?

fiszah_pjo berkata...

mediveron tu lambat sket..huhu...jarang jugak g sana..selalu antara klinik dr raha atau putrijaya aje..

Tanpa Nama berkata...

memang betul la Klinik Putrijaya bandar permaisuri ni service teruk. Semalam baru kene nak register pun lambat. lepas tu kad register pun suruh wife saya isi sendiri. dah la wife sy tgh dukung baby plk tu. semoga satu hari klinik ni bankrupt satu hari nanti.

Alissa berkata...

Salam tanpa nama.

Experience saya selama ini dengan Klinik Putrijaya bagus sangat, customer service pun courteous :) Lagipun, kalau tak silap saya, post kiree di atas ini tidak sama sekali merujuk kepada Putrijaya. :)

Adalah lebih baik sekiranya kita mendoakan kebaikan untuk orang lain :)