04 Januari 2010

Azam Tahun Baru

Dah bape Januari, baru nak ada azam baru ye...

ye la, bila dah kawin nie...azam baru mesti lah berubah..sebab,azam-azam sebelum nie...nak kahwin je...hehehe...

apa kata kita senaraikan azam-azam baru yang kita akan cuba dapatkan dalam masa tahun nie... :-

1. mendapatkan cahaya mata
2. tidak melawan kata suami - semalam baru masam muka
3. mendapatkan HP baru - susah la pakai touch screen
4. lebih bersopan - santun dalam semua aspek - susah nie
5. menutup aurat dengan betul - tak sanggup nak suami tanggung dosa kita
6. menjadi pekerja yang lebih berdedikasi - dapat bonus lebih, boleh pergi bercuti
7. menghias rumah dengan lebih cantik - sebab rumah agak kosong
8. mengadakan house warming untuk rumah kami yang comel ini - dah ramai yang tanya
9. menguruskan kewangan dengan betul - banyak sangat hutang
10. cuba untuk tidak memotong rambut lagi

macam banyak je lagi....tapi, buat masa nie...nie je yang terpikir...hehehe...
azam-azam di atas ialah jangka masa panjang dan pendek... :)

10 ulasan:

farhanna berkata...

wish u happy this year n 4ever

k|ree berkata...

farhanna - mekasih dear... :)

nad nazira berkata...

part tidak melawan kata suami adalah yang paling sukar..hehe..nad pun selalu masam muka sebab senang sangat terase hati dengan kate2 husband..asyik sentap jek..pas kawen nih mamat tuh macam strict semacam je. tak rock la..pastu die cakap i SLOW. wargghhh..geram. hehe...


nad baru kawen seminggu. rase macam best je kalau ade baby. tapi bile pk kalau btul2 ade baby risau pulak.takut tak ready..:)

k|ree berkata...

nad - betul...lelaki, bila dah jadi husband..confirm akan menunjukkan kehusbandan nya..hehehe..sentap tue, kita dah biasa dari zaman bercinta lagi..heheh..suka je cakap orang slow ye..kalau dia bebel kan..nad cium je dia sekali...mesti diam...

memang best kalau ada baby...kita memang nak sangat..both of us memang suka budak2...

farhanna berkata...

kiree package persalinan and makeup separate ke? org lain2? i'm interersted with baju kaler dark brown tu.. tu andaman sayang creation kan kat hospital pantai? and make up plak dr tmpt sama ke?

a Y u berkata...

tetiba takot plak nk kwen..takot en.f strict je pasni..dh la ayu ni sensitip..huhuhu..

k|ree berkata...

farhanna - a'ah..seperate..sbb, sayang creation punya makeup tak bape nak besh... :)iyup.. syg creation kat hosp pantai tue...make up pulak dengan kak ina...tapi, kak ina tue pun ada package utk baju n pelamin sume..

ayu - uik..bila dah jadi suami...kena la dengar kata... :)

linarahim berkata...

saya pun bru berkahwin..bru sebulan..azam2 kiree tu nk share jgk bole tak? except no 3(sbb skg hp di kepentingan terakhir-sbb da tak keah tgu msg/call...:-) ) haha..

nad nazira berkata...

cium sekali?


sekali je?


hehe..nad rase macam nak wat banyak mende je in terms of nak menambat hati suami..sayangnye dok jauhhh..tak best!

k|ree berkata...

linarahim - bole aja..betul juga tue...tapi,tue la..nafsu nak membeli tue..takleh nak hilang..hehhe..

nad - haahha..banyak kali pun boleh nad..bole buat..walaupun jauh...nad pakai hp 3G tak...?sekali sekala..3G la..apa lagi..