26 Jun 2009

How to make a mini paper bag

Okie..hari nie, kita akan belajar bagaiman saya menghasilkan paper bag saya yang comel...


Bahan yang diperlukan :


Sehelai kertas size A4
Gunting
Pembaris
Pensil
Gam


Cara - caranya :


1. Ukuran apa yang kita nak. yang saya terfikir 6.7 X 2.5 X 10 dalam cm ye..lepas tue gariskan ikut ukuran yang kita nak..dan gunting ikut ukuran seperti di bawah.


2. Dan dapat gunting seperti gambar di atas. boleh lah kita lipat dengan senang hatinya.

3. dah siap.jangan lupa pulak gam kan bahagian-bahagian yang sepatutnya.
mudah je kan...
doakan saya berjaya menghasilkan sebanyak 500 mini paper bag sebelum hari raya.
sekarang nie, baru siap penuh dalam 100++..
dah siap gunting semua. cuma tinggal cantumkan je dan letak riben yang comel.
En.casio tak yakin dengan tunangnya. jadi, ingin tunjukkan kehebatan diri ini membuat paper bag tanpa bantuan sesiapa.
berjayakah saya? tungguuuuu....
heheheh...

8 ulasan:

sweet cravings berkata...

go kiree! go kiree!! heheh. suke kale brown tuh! :P

Mimie Hamdan berkata...

wahhh... my lil sis yg sungguh kreatif.. unlike me!! hehehehe... aku sgt tak kreatif... u can do it sis!!! we all support u from behind... sbb kami tak kreatif mcm kamu.. hehe..

k|ree berkata...

sweet craving - hehehe...mekasih..kita nye theme colour is pink brown..nanti,riben nye,kaler pink..entry be4 nie ada tunjuk yang dah siap...:)

mimie hamdan - okie..mekasih ye..takpe,support dari segi kewangan pun okie juga...wakakaka..

ieja berkata...

awak.. bagusnye diy sendri..cnfm en tunang awak akan bangga..hee.. :)

k|ree berkata...

ieja - mekasih.. :) bangga? de sendiri pun tak confirm kita boleh abiskan sebelum nak kahwin nie..hehehe..

zero_vendetta berkata...

Nad..
So sweet,bila tgk usaha kamu yang tak kenal erti jemu.Cayok dear!Boleh punya.Kasi tunjuk sama man ok =)

k|ree berkata...

zero - heheh..mekasih..sangat sronok buat persiapan kahwin...tue yg jadi semangat tue..heheh :)

esca berkata...

ooww awak buat paper bag sendiri.. tp wedding card saya buat sendiri..eheheh nti awak tgk plak hasil saya