02 Februari 2011

Belum lagi

As-salam

arini, 2Feb2011...anak kesayangan dalam perut ummi nie...

masih lagi malu nak perkenalkan diri...dah ramai yang bertanya...bila la nak keluar baby nie..

kiree pun tak tau...mungkin dia suka duk dalam perut ummi nie...boleh makan macam-macam...

bukanlah merungut atau apa...tapi, dalam keadaan begini..

memang lah sangat tidak larat...walaupun kiree boleh naik tangga turun tangga...

kiree masih boleh berjalan satu shopping kompleks...

kiree masih boleh berjalan satu pusingan tasik permaisuri di depan rumah...hehehe...

tapi, bila berehat di rumah...badan rasa sangat letih...

berjalan setiap hari..kononnya..nak cepat beranak...tapi, masih belum ada tanda-tanda lagi...

perut semakin membulat...baby, confirm la makin besar...kakak-kakak kiree tengok pun jadi takut...hehehe...

tapi, bila pikir balik..mungkin anak ini belum bersedia lagi untuk melihat dunia luar...
mungkin masih memerlukan masa lagi...

kita tunggu la sampai hari sabtu nie...
jika tidak, kiree harus dipaksa bersalin...itupun kalau ada lebih bukaan...

kiree berdoa sangat supaya baby keluar secara rela...tapi, jika itu bukan kehendakNya, haruslah di paksa bersalin...kiree redha..dan berdoa..

harapan semuanya selamat...:)

12 ulasan:

rDnA berkata...

kiree..hr ni dna dh start sakit2.pkul 4pg camtu g hosptl.dktor cek bukaan br 2 cm..pastu ward penuh dktor suh blk dlu..ni tunggu bla kuat sakit br nk g plak

k|ree berkata...

rdna - uik..sekali rdna dulu dari kiree..hehehe... :) kiree selalu sakit2..tapi, kiree okay lagi...tue yang buat tak tau je... :)

fiszah_pjo berkata...

semoga semuanya selamat..ke baby gurl selalunya kuar lambat ek?my fren preggy anak perempuan, lepas due date 10 hari pon still relax tak nk kuar..hehe..last2 operate..hehe..

si kecil masih mahu bergolek2 dalam perut ummi ni..sabor aje la..ehhe..

Lia Akma berkata...

kiree: smoga semua nye selamat yer..:) InsyaAllah kiree beranak normal tuh..

.:Mrs. Engineer:. berkata...

gudluck dear...nnt update ye... :)

k|ree berkata...

fiszah - :) kalau bole..tak mau la operate..biar lah beranak normal..

lia - tq dear..insyaAllah..

mrs.engineer - tq dear..no prob..:)

silent MONOLOGUE berkata...

kiree..i slalu bace every of ur entri tp kali ni terdetik plak nak drop s0mething..
I doakan awk n baby baik2 aje.smoga awk dpt bersalin n0rmal..insyaAllah tuhan permudahkan segalanya..amin..

k|ree berkata...

silent - terima kasih kerana sudi membaca... :) insyaAllah..mmg itu lah yg diharapkan sgt.. :)

Awanis Binti Zaini berkata...

EDD bila sebenarnye?InsyaAllah xde pape.dh buka 1cm tu g jln byk2.Ari tu sy pg+tghhr g hosp jln xbukak pun lg.tp tgh mlm tu dh bukak 2cm & otw g wad ketuban pecah.trus msk labor room,kul 5pg dh beranak.G hosp pun sbb dh trn darah.

k|ree berkata...

kak awanis - kalau ikut LMP, patut hari nie..tp, bila scan 7hb..tue la..hari nie..gi jmpa doktor..dah 2cm..tak tau la klu mlm2 kang tetiba rasa nak beranak plak.. :)

fikaryna berkata...

kiree..moga semuanya selamat..berdebarnya..banyak2 doa tau..:)

-aTy- berkata...

Salam Kengkawan pembaca blog kiree ni..
Kiree dah pun selamat bersalin alhamdulillah tapi kiree terpaksa bersalin secara ikut tingkap ( operation lah) sebab baby kiree menghadap kat atas yang mana sepatutnya muka baby patut kebawah.. Lagi pulak baby kiree agak besar 3.9kg.. Aper2 pun kita doakan agar kiree selamat menjalani tempoh berpantang yang mungkin agak sakit daripada bersalin normal..
Untuk Kiree, tahniah kerana telah melahirkan zuriat yang comel ke alam fana ini menambahkan lagi kaum Hawa menjadi pengikut Rasul S.A.W. kita..