21 Februari 2011

Hospital Pantai Cheras

As-salam

Mula-mula nak ucapkan ribuan terima kasih kat semua staff nurse kat Hospital Pantai, Dr.Suriati Akmal(gynea) , pakar bius dan Dr.Wong(paed) yang menjayakan pengalaman bersalin kiree...

layanan kat sana...memang tip top...kiree memang sangat puas hati...

masa duduk dalam LR..kak wan..setiap kali mr.casio keluar kejap..solat ke..ke toilet ke...dia mesti masuk temankan kiree...borak-borak...memang sangat menyejukkan hati kiree..tapi, shift dia dah habis masa kiree nak bersalin...

bila dah nak kena start push, ada 2 orang nurse..sebelum Dr.Suriati sampai...nurse tue memang sangat memberi semangat kat kiree...tapi,kiree tak berjaya juga...bila habis je push...mesti dia akan kata.."bagus nur..bagus...teruskan lagi...".."kita akan tolong nur kalau nur tolong push kuat lagi"..tak berdaya juga...

masuk je bilik operation..jumpa pakar bius pulak..pakar tue, memang sangat baik...dia ada je kat sebelah kiree...masa operation tue berlangsung...alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar...mr.casio tak putus-putus cakap terima kasih kat Dr.Suriati...

kiree kena duduk hospital selama tiga hari...sebelum nak keluar..kiree kena cuba berjalan dan duduk...alhamdulillah...semuanya okay...masa kiree belum boleh berjalan..baring je..nurse-nurse yang lama dan nurse pelatih..semua layan kiree dengan baik...diorang sangat peramah...tak sombong..dan boleh bawa bergurau lagi...

sepanjang kiree kat hospital..mr.casio lah yang temankan kiree...mak mertua datang waktu siang...3hari di hospital bersama suami dan anak...memang pengalaman sungguh...kiree sampai menangis sebab mr.casio sangatlah penyayang dan memahami...

mr.casio lah orang yang paling kiree nak ucapkan terima kasih...bila dah jadi suami..memang tiada batasan kan...jadi, kiree nak buang air kecil...nak tukar pads..semua mr.casio yang buatkan ye...dia yang lapkan badan kiree...ada sekali tue, kiree tak boleh control nak terkencing..tak sempat nak buka seluar..kiree dah terkencing...mr.casio yang bersih kan semua...masa tue, mengalir air mata kiree...tak sangka, mr.casio sanggup nak layan tue semua...bila kiree cakap..dia kata, dia lagi tak sampai hati tengok kiree kena operation...

bila dah keluar hospital...masa yang di ambil untuk settlekan bil dan GL..takde lah lama sangat...alhamdulillah, bil tue masih dalam budget kami..hehehe...

okay...alhamdulillah..sekarang nie, kiree sudah beransur pulih...sudah boleh gerak dengan lebih laju...sudah boleh dukung naurah sambil berdiri...

sekarang di kampung...mak mertua dan adik ipar kiree yang banyak jaga dan tolong kiree...terima kasih ye...jasa anda memang tak terbalas dengan kata-kata...


11 ulasan:

ZERO VENDETTA berkata...

As I said b4, service kt Pantai mmg tip top. suka sgt baik dari front office smpi back office. W/p ada hospital yg lagi canggih² insyaAllah nak jgk ke Pantai nnt

fiszah_pjo berkata...

touching baca pengorbanan mr casio kt kiree..terpikir jugak, boleh ke si suami nk menjaga sampai macam tu..huhuhu

k|ree berkata...

zero - hhehe...betul...cnfrm continue doktor yang sama... :)

fiszah - insyaAllah...bila dah jadi suami..mestilah semua boleh...dun worry...

Mrs. Eeza Herman berkata...

touching kan bila hubby kita take care kita sampai ke tahap tu..
iza pun rasa appreciated sgt2 bila tgk hubby berkorban mcm tu sekali..segan semua hilang walaupun hubby sendiri ttp segan nak bg dia handle hal2 mcm tu..
1 lagi part touching bila hubby da berlinang air mata tgk iza kena c-zer..time tu da berlinangan gak air mata iza...terasa seolah2 besar je pengorbanan iza pada dia..

♥♥relyza♥♥ berkata...

anor pun touching baca entry kiree yg ini. baru betul susah senang bersama kan...

kiree nak tanye, berapa cost sumenye? if dont mind to share... then, hari tu kiree mengalami gatal2 kan? so mcmne pas nak bersalin ni? still gatal2 ke?

♥ Fasha ♥ berkata...

wahh kiree dah siap tulis pengalaman bersalin ha sy tak sempat2 lagi. bila ntah nak menulis balik nih. mcm dah ingat2 lupa lak =p

k|ree berkata...

eeza - betul2..ye la..klu ikut mmg segan sgt2...tp,masa tue..mmg tak mmpu nak buat..kejap2 dia tya...awak okay tak...

relyza - alhamdulillah...gatal2 tue, dekat bersalin hilang...tapi, sekarang nie..kiree tgh salin kulit..org urut kata, lawa mak sume anak dah amik..cost,boleh je nak share..semua sekali Rm6k++,sbb kiree c-zer..klu normal..rasa murah sket kot...

fasha - hahaa..takde bnda nak buat..ada je masa nak menaip...pantang pun tak pantang sgt..anak plak, merengek nak susu je..masa lain..dia tido je..hehehe...nnt,ada masa cpt udate..nak tau juga citer fasha...

-aTy- berkata...

alhamdulillah kita dijodohkan dengan suami yang begitu penyayang juga sangat-sangat prihatin dengan kita kerana melahirkan zuriat die ke dunia.. hubby kak waty dulu pun sampai satu tahap dah tak bagi kak waty mengandung dan bersalin lagi.. Die kata cukuplah sekali kak waty alami keseksaan itu ketika bersalin.. Tetapi sumer ada hikmah disebalik kejadian kan nadiah..
Semoga Allah panjangkn jodoh nadiah & man hingga ke akhir hayat dan bahagia disamping cahaya mata tercinta.. Amenn

^nanie^ berkata...

firstly,congrat's on your new bundle of joy..kite link awk eh..msti bes kan dh ade bby sendiri..xsaba gak nk tggu bulan 4 ni..nk gomoi si kecik dlm pewot ni..hehe

MyRule berkata...

masa ni la nak tgk sejauh mana hubby sayang kan?.. masa i dulu, hubby buat semua tu..dari hospital sampaila abis berpantang. Masa tu rasa sgt2 bersyukur dapat dia sebagai hubby. Luv hubby sgt2.. :P

Tanpa Nama berkata...

Wife Saya dah 3 org bsalin ngan dr.suryati.tq