23 September 2010

Update diri Sendiri

Salam....

Sangat buhsan....sangat mengantuk...rasa seperti mahu tidur di ofis yang sejuk nie...
tapi, memandangkan kerja nie tak putus-putus...sebab, monthly punya kerja ka...jadi, memang takkan putus la....hukhuk...

kiree seperti mahu update tentang diri sendiri....

- sudah mencecah 5 bulan mengandung sekarang nie...hurmmm
- hanya naik 3 kg selama 5 bulan nie...iaitu berat terkini ialah 59kg...berat nye aku...walaupun dikalangan wanita kecil...huhuhuh...
- sudah tidak dapat pakai baju kurung lagi...sangat stress...sebab nak raya perlu berbaju kurung...
-tapi, belasah juga pakai...hahahaa...end up, diri sendiri terseksa kerana macam sarung nangka sudah....walaupun pakai baju arwah mak ku...
- sekarang sudah start gie kerja memakai uniform untuk wanita mengandung...supaya rasa lebih selesa...
- sekarang nie tekak, bila dengan McD je, mesti nak makan Spicy Chicken McDeluxe...
- dan juga, coklat cadbury yang sungguh enak...
- dulu, bila makan ubat sebiji-sebiji...sekarang, terus telan sekali semua...senang...
-masih tidak tahu rasa perasaan baby bergerak di dalam perut...kadang-kadang je rasa...tapi, tak tahu la betul ke tak...
- berat baby pula, sudah sampai 300gram...
- kiree check up di Hospital Pantai Cheras dengan Dr.Suriati...dia sangat baik...kiree dan mr.casio sangat suka dengan layanan beliau... :)
- masa nie, call member jap..sebab tengah nak tanya-tanya bajet bersalin kat Hospital Pantai...al maklum, company cover sikit je...huhuh...
-okay..tue je kot... :)

9 ulasan:

Mrs Shareeda berkata...

"-masih tidak tahu rasa perasaan baby bergerak di dalam perut...kadang-kadang je rasa...tapi, tak tahu la betul ke tak..."
Sama mcm feeling saya skrg...
tak sure itu gerakan baby ke atau feeling sy.. kadang sampai senget benget sy tgk perut saya.. hehe.. cuma time scan ahad lepas mmg nampak baby aktif gerak2.. tapi tak pulak terasa..heheh

Luv like this.... berkata...

k|ree nmpk juge akhirnye perut.. jap2 lagi rase la tue tendangan power baby.
~okey juge cmpny cover skit,kt neh ha..nan ado!!100% duit sndri esok~

k|ree berkata...

shareda - kita belum la perasan perut tue smpai senget2...tapi,keras yang amat...huhuhuh...mungkin kepala nye kot..huhuh..baby kita sgt pemalu..dah bape bulan..?

luv like this - huhuh...tue la..nak tau sgt rasa tendangan tue cmne..?uik..mmg dari start kawin dah kena ada menyimpan kan..?

mRs.fAriDnAnA berkata...

kiree:biasanye msk 4bln akan rse bb gerak cam rase kne ketuk (jentik)kat dlm..tu 1st yg akan kte rse...pastu mse mgeras pun ok lg...tp ble dah makin mbesar...yA ALLAH spi tkejut kne kick..n sgt skt ble mgeras cz bb smakin mbesar..die pengeras tu bhgn punggungnye..hehe (^^,)..slmt merasa power kick dr bb nti..

fiszah_pjo berkata...

ok lajugak kiree, comp ade cover sket..atleast sgt membantu..hehe.comp sy bab pregnancy memng tak cover..kena menyimpan sendiri dan gomen should be the right one..haha..kos sgt rendah..

k|ree berkata...

faridnana - huhuh...semalam dah rasa...dpt rasa sama ngan hubby plak tue...masa hubby tgh pgg perut..tetiba dia tndg...2 2 gelak cam nak giler...sbb mcm best sgt...

fiszah - HUKM ada pling dkt..akak dlu bersalin situ...tak abih Rm600 pun...tapi,normal la... :)

mRs.fAriDnAnA berkata...

hehe...bkn mcm best sgt tp mmg sgt best...nti akan byk rse kne kick taw...slu sgt nti tkejut...(^^,)...kdg2 ble kte tgh ckp ngn bb..bb akan bg respon dgn kick die tu..lg sgt best...

ZERO VENDETTA berkata...

Cal member tu aku kah?heh..tp last time ko dtg rumah aku seyes terlupa habis nak tunjuk resit.nnt bila free aku scan email kt ko eh nad

k|ree berkata...

faridnana - uhuhuh...mmg dah rasa..smlm buka lagu suriram..lagi la aktif...huhuh

ayue - iyup...tue la..aku sebenarnye igt..tapi,aku cam segan sbb kawan ko sume ada...hehehe..okay..nnt,scan eh...tq dear..