24 September 2010

MASAK utk....

Salam....




arini,ada potluck di ofis...



bila ada makan-makan...macam biasa la perasaan malas nak buat kerja tue mesti la ada..
macam-macam makanan dalam perut nie...hukhuk...



kiree masak sambal sotong kembang....
nak tengok gambar...

heheh...nampak sedap ke...? pukul 4.30pagi sudah bangun sebab kena masak untuk lebih kurung 20orang punya makan...penuh lah kuali tadi masa masak...hehehe...

ada orang memang suka masak...ada orang memang suka masak untuk bagi orang makan...macam mak mertua kiree...rajin sangat masak...dan masakan nye...sememanglah sangat sedap...sebab tue, kiree masih lagi tak dapat menambat hati mr.casio dengan masakan...sebab mak dia lagi hebat memasak.... :) nama pun suri rumah...dan pengalaman bertahun memasak...hehehe...

tapi, sekarang nie, mr.casio lagi suka makan apa yang kiree masak dari orang lain...kecuali mak dia la kan..sebab tue,kami jarang makan luar...memang selalu perlu masak di rumah...1 lauk pun jadi...asalkan masak.... :)

dan fevret mr.casio ialah sambal goreng daging...hari-hari pun takpe kata dia...kalau dia balik je, nampak sambal daging atas dapur....mesti tak sabar nak makan...huhuhu...seronok bila tengok suami makan masakan kita...walaupun selalu kena complaint...tapi, apa yang dia bagitahu tue supaya masakan kiree jadi lebih sedap... :)

betul lah orang kata, nak pikat suami...dengan masakan...confirm dia tak lalu makan luar...sebab nak makan bersama isteri... :)

9 ulasan:

fiszah_pjo berkata...

heheh,kena share la resepi sambal goreng daging yang kick tu...hehehhe

Lina Rahim berkata...

betul lah Kiree..saya tengok perempuan cantik macam bidadari pun kalau dia malas masak tak dapat tambat hati suami, senang kena cerai. Ni pengalaman orang-orang terdekat dengan Lina. Sedih juga bila tengok diroang bercerai-berai, tapi mak cakap air tangan isteri tu penting, kalau bz kerja, at least hujung minggu mesti spend time masak utk suami..

mRs.fAriDnAnA berkata...

sgt setuju ngn kiree...dlu na xpdi masak(jarang msk)...tp sejak kawin blh la nk msk n bg org makan...byk jgk yg dah lbh sedap sbb slu kne complaint ;)...hubby na pun lbh suke mkn kat umah dr mkn kat luar...ble blk kje jer mst tnye...msk x?hehe die ckp mse bujang dah puas mkn luar dah...wlupun na msk xsdp tp die ckp xksh janji mkn kat umh..hehe...lme2 kte akan msk lbh sedap..kn...

♥ sha ♥ berkata...

ok2 sile share resepi sambal tu ye kiree. cam terliur plak nak rase nih =p

Arina Fatem Abd Malik berkata...

u re asbolutely correct kiree..akak pon maseh nak mempolish skil memasak ni..d best way, get tips from MIL :)
niway, take care mommy to be

Tanpa Nama berkata...

Good dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

harzharun berkata...

hubby selalu bg markah untuk masakan i...kalo dia lupa bg markah pun, i yg akan tny..hehe

k|ree berkata...

fiszah - huhuh..takde masalah...boleh aja...hehhee..insyaAllah..nnt kiree share ye...

lina - ye betul...camne pun, insyaAllah bila ada air tgn isteri ikhlas masak utk suami...suami mesti igt...:)

nana - betul tue..mmg kena slalu masak supaya boleh asah skill tue..heheh..dan jgn takut mencuba resepi2 baru...asalkan suami suka... :)

k|ree berkata...

sha - hehe..dun worry..next entry ye dear..

kak arina - hehehe..betul tue..kdg2 kita mmg akan call MIL tya resepi..huhuh...atau pun, bila dia tgh masak..suka sgt sibuk kat dapur juga...

harzharun - huhuh..ok juga tue..klu bertambah tue...confirm la 100
%...:)