04 Ogos 2010

Bed story at 2.00am

Salam...

minggu nie, mr.casio asyik keje petang...dan selalu balik lewat...
dan saya....

keseorangan di rumah...menunggu kepulangan suami...sampai je waktu mr.casio nak balik...confirm akan duduk di tingkap untuk tengok mr.casio dah balik ke belum ke...

dan hari tue...dah pukul 1pagi..baru la mr.casio sampai di rumah...

"awak tak tido lagi..?"
"saya tak boleh tido...riso awak tak balik lagi"
"nie,saya dah balik...tido la..dah pukul berapa nie...?"
"tak boleh nak tido..."

baring-baring atas katil...berehat...sambil berborak sal kerja...

"saya lapar"

apa lagi...makan lah...bila tengok mr.casio makan...dengan otomotik...berbunyi pulak perut nie..apa lagi..join skali...sabo je la...asyik makan je...

biasa la...bila makan pun...borak-borak juga...ada lah beberapa topik yang agak isu rumah tangga... :)

dan...

"awak selalu balik lambat...balik lah cepat...saya sorang2 kat rumah..."
"awak nak dengar satu cerita?"dia senyum...

aku dah bantai ketawa...ye lah...dia nye cerita kalau tak merepek..menipu...

dengar jugalah...

ada sepasang suami isteri nie...isteri dia tinggal sorang di rumah...suami pulak kuat bekerja...
tapi, isteri tak pernah mengeluh atau mengadu...
kadang-kadang, si suami balik penat...sikit pun makanan tak sentuh...
isteri nya tak pernah amik hati...
begitu lah setiap hari...
sampai suatu hari...isterinya,jatuh sakit...tapi, suami seperti tak sampai hati untuk pergi kerja...
si isteri pulak, "takpe bang, saya okay...abang pergilah kerja..."
suami pun pergi juga kerja...
tapi, nak di jadikan cerita...si isteri meninggal dunia....
suami nie sedih yang teramat sangat...menyesal pun tak guna...tapi, suami tak pernah berhenti berdoa untuk mimpi kan isteri kerana rindu....
oleh kerana, si isteri nie sangat setia kepada suami....mereka selalu bertemu di dalam mimpi...

abih je cerita...agak-agak apa reaksi ku...?

ketawa sambil menangis....hahahhaa....camne tue...?

cerita tue,di reka oleh suami kerana :-
saya asyik bebel dia balik lambat...
saya asyik bebel kerana pentingkan kerja...
saya asyik bebel sebab kami jarang berbual...
bila saya call..."saya sibuk nie..banyak kerja"

dan agak-agak apa moral of the story...?
- suami jangan lah kuat bekerja hingga abaikan kesihatan isteri...
-isteri pula, kadang kala perlu meluahkan perasaan sikit..jangan terlalu pendam hingga sakit...

dan agak-agak, cerita nie...kena tak mr.casio nak kenakan bini dia...?

tak kan...?

sebab tue lah, ku sudah kata...laki ku nie kuat merepek....
cerita dia tak pernah kena dengan situasi yang kami hadapi....
ntah apa-apa je....

tapi, dia tetap buat ku ketawa hari tue... :)

15 ulasan:

Lina Rahim berkata...

hehehe..sweet..

Lina Rahim berkata...

hehehe..sweet..

Arina Fatem Abd Malik berkata...

hahahaha..comel la korang..u entry make my day pagi2 ni :) take a good care nad :)

fiszah_pjo berkata...

hi kiree....

situasi suami kita sama..sy paham perasaan kiree..
tp tak selalu kan..dlm sebulan ade seminggu direct memg blik mlm aje..
sabar aje la ye..sebab tu si kecil ada dalam perut mama die..teman mama sebelum abah balik..hehe..
sabar je la kan..dah nama pun kerja..untuk kiree dan si kecil jugak..hehe

ErriNa berkata...

hehehe..sungguh pandai suami kiree ambik hati..bahagia saya tgk awak... saya doakan kamu sentiasa bahagia...

rDnA berkata...

hehehhe cam comel plak bercerita camtu di awal2 pagi..ada2 jer ek mr.casio..
at least dia ada gak benda nk citer kan??bleh gak hiburkan hati kiree..

k|ree berkata...

lina - hehehe... :)

kak arina - hehehe...tq...

fiszah - tue la...kdg2 tue, macam paham la...tp,bila keje pagi pun...balik lmbt...camne tue..?

errina - huhuh..mekasih...insyaAllah...camtue la harapnye...

rdna - tue la...kadang2 sakit atie juga...sbb suka sgt merepek...

fiszah_pjo berkata...

heheh..paham2..die buat ot la tu..nak dptkan booster dan lebihan gaji...takpe, time ofis hour tu sms la mr casio..soh die balik awal..
tp mr casio tu sweet kan..pandai cr jalan untuk awak gembira..hehe..

Miss WatevEr berkata...

wAaa!!!.....sgatlah sweet kak kiree n abg casio...........
kejelesan disini.....

k|ree berkata...

miss watever - hehehe..tak mau jeles2.... :)

Tanpa Nama berkata...

[b][url=http://loanmedia.net/]Home loans[/url][/b] are lending vehicles designed to help people purchase and/or improve real estate. There are a variety home loan options available to consumers, depending on their personal needs and circumstances.

Actual mortgage rates can depend on the vehicle selected and the personal credit standing of the borrower. Figuring out which home loans make the most sense will depend on whether a borrower is looking to purchase new or is considering mortgage refinancing.

Nad Nazira berkata...

kire..tuhla..mase nad bace tang cerita mrcasio tuh macam pelik je. macam takde kaitan. hehe. tapi adelah moral of the storynye..lelaki kadang2 bile bizzy..sampai lupe kat isteri. pastu asyik nak stress out kan yang die keje untuk isteri gak..so dulu nad selalu kate..kate nak carik rezeki untuk orang yang disayangi, tapi kalau orang yang disayangi tu tak bahagia..tak bermakna jugak, kan..hehe..tu lah die..

k|ree berkata...

nad - hehehe...tue la..kiree mmg sokong la kata2 nad tue...tp,skang kan tgh bulan puasa....mr.casio confirm tak balik lmbt....hehehe...

elfienazari berkata...

hahahaha.. man memang macam ni kak.. sy kat opis pun selalu terkena repekkan beliau dan sy jugak kaki merepek sama ngan die..

tapi yang ni series.. die lelalu teman sy makan, sy tanye la die "man, apsal awak tak makan ni bang? meh la makan skali.. aku x best la makan sorang.."
so die pun jawab.. "sy x selera nak makan la kalau isteri sy xde kat sebelah.."

so bile tengok muka man yang sedih tu, sy pun merepek la kat die.. "man, rambut aku panjang, ko bayangkan aku ni isteri ko.." tergelak besar la kitorang kat situ.. hahaha

so kak awak xyah risau.. man walaupun die bz keja, die selalu ingat kat awak.. kadang2 die ade cakap kat sy.. "ape la isteri sy tengah buat sorang2 kat umah tu.."
nampak x die pun risaukan akak tu??

k|ree berkata...

elfie - hehehe....man selalu juga citer sal awak...maknanye dia igt kat awak jg la klu kat umah...huhuhh....tau2..dia ada citer yg sal tak selera makan tue...:)