12 Julai 2010

Lama Menyepi

Salam

lama rasa kiree menyepi kan..?
sebelum tue,ada juga yang tanya...nama kiree apa...nama saya, nur nadiah binti hamdan...
ada yang panggil nad ada yang panggil nadiah...tapi,dalam blog nie...biasanya, kiree la orang panggil...:)

sekarang nie, memang tengah banyak sangat benda nak pikir....walaupun takde sebenarnya...huhuh...camne tue...?

sekarang nie,kiree dah nak masuk 11 minggu...alhamdulillah...
walaupun ada berlari,melompat dan berjoget dengan riang...alhamdulillah...tiada apa-apa berlaku...
alhamdulillah juga,kiree takde morning sickness....tapi,dapat evening sickness....asal petang sampai la nak tido...confirm pening...angin...loya...mual...dan pening, adalah tahap migraine...aduhhh...memang tak larat betul...
mengidam...urmm...rasa nye takda...cuma,lebih kepada terasa nak makan..
dan antara yang tiba- tiba nak makan ialah :

cheese nan - terasa nak makan masa tue,pukul 1 pagi...tengah baca buku amalan mengandung..ntah camne boleh terbau cheese nan...cian mr.casio...tapi,dia gagah carikan juga...


roti john - nie pun rasa nye dah lewat malam juga...baru lepas hangout ngan akak-akak dan cousin...baca magazine..nampak gambar roti john...tapi, setelah beberapa hari baru dapat...sebab agak susah juga nak cari nie...

banana split - kerana nampak gambar member dalam facebook makan ice cream...malam semalam juga cari...gie jusco maluri..sebab ada baskin robin..boleh dia kata pisang abih...sedih tul...apa lagi..masuk market jusco...beli pisang...beli ice cream...sampai rumah...terus je buat sendiri...dan yang paling best nye,ada je orang lain nganga nak juga...haishh...

camtue la cerita sepanjang menjangkau 11 minggu nie...hehehe...alhamdulillah juga, tiada bleeding lagi...walaupun agak lasak...cuma..,memang tak boleh jalan lama dan duduk di dalam kereta lama sikit..memang la pening dan migraine...

10 ulasan:

ZERO VENDETTA berkata...

seronokkan bila meniti saat-saat preggy ni nad.time nila bole request itu & ini :)) i like!

azleanayusof berkata...

salam...nadiah...nana nih...klu msh igt lg...sbnrnye dh lme flw blog nadiah nih...tp segan plak nk inform...tahniah yea...jg bb bebaik...haa lg 1 ape yg nadiah alami skrg nihh sme mcm na(tp na xde bleeding) ...cume rse nak mkn tu klu xdpt ari tu jgk ble2 pun ok jer...morning sickness xde tp ble start tgh hari spi ler mlm sgt2 pening kpl..rse nk tdO or baring jer...tp bnd tu cume spi 3bln jer pastu ok dahhhh(^^,)

Mawar misswateva berkata...

nadia..klu tgk gamba2 ni bukan org mengandung je ngidam..org yg x pregnant ni pn dok same ngidamm..
Uiisshhh..ttbe teringat cheese nan pak putra kt banda hilir tu..sgt la yummeehhh..*drooling*
neway, take care nadia.
harap mr casio sabar dan terus melayan kerenah ibu mengandung..teeehheee.=P

♥ sha ♥ berkata...

kireeee mana widget kamu? meh la letak. bole kite countdown sesama nih =p

Miss WatevEr berkata...

yup2...
lme gak akak mnyepi.....
ayu sentese tggu akak nye post..
huhu!!

Arina Fatem Abd Malik berkata...

mmm mcm seronok pulak pregnant kan..kalo mengidam n nak makan ape mesti selalu nye dapat kan...hehe.
Take care nad :)

k|ree berkata...

zero - hehehe..tue la..tp,kadang2 tue..tak smpai hati juga...hehehe..

nana - igt la..mana lah tak igt..kawan dr sekolah..huhuh...tue la...tue yg bila balik keje..ngan jam lagi...aduhh..mmg tak larat la..

mawar - huhhuhu..takpe...tak mengidam pun..apa salah nye tetiba nak rasa makan kan...kat bandar hilir..jauh plak nak balik melaka..aduhhh...

fasha - huhuh..belum letak lagi...nnt kita letak.. :)

miss whatever - tq dear kerana sudi baca blog kita.. :)

kak arina - hhehee...best...tak larat bila tak sihat je...huhuh...tq kak.. :)

fiszah_pjo berkata...

hehe..seb bek encik hubby cool gler layan..ade sesetengah nye cm mls nk layan..mau nye nnti ati sensitif..
alhamdullillah bleeding da ok kan..maybe bby nk ks warning kt mama die..supaya tak lasak sgt awal2..hehe

anyway thanks sudi datang ke palong..

k|ree berkata...

fiszah - huhuh...de mmg sgt cool...cuma kalau merajuk je,dia malas nak layan...tue la...baby dlm perut dah pndai wat ummi dia riso...huhuh...
no prob...:)

k|ree berkata...

fiszah - huhuh...de mmg sgt cool...cuma kalau merajuk je,dia malas nak layan...tue la...baby dlm perut dah pndai wat ummi dia riso...huhuh...
no prob...:)