20 Julai 2010

saya tiada buku merah

Salam...

alhamdulillah...bakal mencecah ke bulan yang ke-3... :)

tapi, keadaan loya dan kerap pening...masih lagi tidak hilang...seperti biasa...lepas makan je loya...angin...macam perut masuk angin..padahal..makan tetap je...tak paham betul...tapi,layan kan je la...

berdoa supaya lebih sihat dan boleh bekerja dengan penuh dedikasi...sebab, bila datang kerja rasa macam malas je...sebab badan rasa tak sedap..angin..loya...kepala sakit...tengok laptop yang kerja ku adap excel...waaa....memang la menambahkan lagi pening kepala ku ini...
jadi, tengah menaip ni...dah start balik pakai spek masa belajar dulu..dan esok sehingga la hari2 akan datang...perlu guna spek untuk menyiapkan kerja yang tak siap2 lagi....aduhhhhh...

alhamdulillah...tiada bleeding lagi...tapi, ada cerita sikit...ahad cirit birit yang agak teruk juga la...dari pagi sampai ke malam....
isnin tue, tetiba kat pusat macam kena tarik sampai ke anu...pergh...memang sakit sangat...tidak boleh bergerak dalam berapa saat untuk menahan sakit...jadi,tak sedap hati...terus ke klinik...
doktor pun scan..sebab takut ada jangkitan kat pundi kencing...bila scan..alhamdulillah...baby sihat...siap melompat2 lagi...terkejut tengok...memang sangat aktif...doktor kata,pundi kencing okay...
buat urine test plak...riso juga nie..sebab penah kencing kotor...alhamdulillah...kencing okay...tiada kuman...cuma, ada darah sikit....aduhhh...doktor minta berhati-hati...memang peratusan misscarriage dah kurang...tapi,still kena berjaga-jaga...dan, saya mengaku saya sangat lasak dan aktif...kadang-kadang lupa diri...sorry baby...

okay...pagi tadi, seperti biasa...memang sangat tidak larat pergi kerja sebenarnya..sebab malam tue sakit kepala yang amat sangat..sampai bawa ke pagi...tapi,ku gagah kan juga...bila pergi..cam biasa lah..kekerapan kencing semakin tinggi juga la sekarang nie...bila kencing, dah lepas bilas sehingga hilang bau,warna dan rasa...huhuhuh...lap lah dengan tisu...tengok kat tisu...aduhhh...nape plak nie, keputihan tue macam kaler coklat...memang dah cuak...dah semalam baru doktor pesan...

masuk opis..diam je...tak tau nak watpe kejap..citer ngan akak ofis..diorang suruh terus ke gynea...okay..dengan pantas ku buat GL...dapat je...terus balik umah...call mr.casio..bagitau dia..dia pun,okay...jumpa kat rumah...kul 1 lebih...kami pun gerak ke hospital...

tunggu la doktor...sebab amik sesi petang...dalam pukul 2lebih...doktor pun sampai...terus masuk...cerita la dengan doktor...wat urine test dulu before jumpa doktor...alhamdulillah..doktor kata, urine okay...takde apa-apa masalah...tekanan darah pun okay...dan seperti biasa la...scan lagi...alhamdulillah,baby okay...heart beat pun okay...tengok kiraan balik...sama juga...pembesaran pun okay...due date, berubah 5 Feb 2011...huhuh...mula-mula, baby cam diam je...takde gerak2...lepas amik gambar scan tue...doktor,pun scan balik...waaa...melompat dengan riang...huhuhuh..mr.casio...tersengih je...memang syahdu betul bila tengok tue...dan sampai sekarang, asyik la teringat camne baby tue melompat...huhuh...alhamdulillah...

dan, saya masih tiada buku merah...nape tak dapat buku merah eh...?lupa nak tanya doktor...huhuhuh...
next check up lagi sebulan...bulan puasa....
waa..nak puasa dah....
excited lebih sikit....firstime berpuasa di samping boyfren tercinta....mr.casio..

13 ulasan:

♥ sha ♥ berkata...

buku merah tu kat klinik kerajaan la kiree. nak gi cek kat gomen ke?

k|ree berkata...

ooo..hehehe...tak tau la...kiree cek kat hospital pantai...sebab bleeding aritu,terus continue check up kat sana...

naddynad berkata...

kiree : alhamdulillah awk n baby ok :), kiree, kite yg tujuh bulan ni tada buku merah...hehe
awk pergi Pantai mana ya?

fiszah_pjo berkata...

hehhe..buku merah di gomen rupanye..
baby bergerak aktif dlm perut mama dia..masih byk ruang..
nanti da masuk 7 bulan da tak leh nk aktif2 da..muat2 aje..hehe

harzharun berkata...

ye la yang...buku merah tuk spital krajaan...

btw, nak tny u ni...mebe u x masuk my blog lately...nak tny, camne nak privatekan enrty2 ttentu yang?

Luv like this.... berkata...

bb lompat2 yer...cmne la tu kn agaknye!!
1st time sy scan sy cume nmpk bnda gerak2 dgn active tp x bape clear ape dia buat.mgkin mesin tu y kureng kott!!buku merah kat kjaan jer k|ree

k|ree berkata...

naddy - hehehe...mmg takde eh..tak tau la..malu je...pantai cheras...dgn dr.suriati..

fiszah - tue la...aktif tul...nie mesti penangan tgk world cup...huhuh

harz - tak tau la dear...tak pnh plak wat camtu...biasa publish je...klu nak private, takyah publish kan la..

luv like this - huhuh...tue la..cam mengeliat pun ada...sebab dah nampak kaki n tangan sume..hehhe..baru tau kat kerajaan je cmtue..baru igt nak call hospital...hehehe...

Lina Rahim berkata...

ok, pasni kami nak dengar cerita pregnancy kiree lps evening sickness ni tau..cthnya macam kiree makan supplement ape, kleas pre-natal ke, etc..

k|ree berkata...

lina - okay...takde hal..hehehe....

~miZz whiTe choc~ berkata...

waa!!siyes nmpak baby lompat2??
cm chumel jekk..huhu!!!
suke2..hope nnt dye aktif cm mama dye n...

k|ree berkata...

mizz white - hehehe...iyup..bukan la lompat macam orang besar melompat...dia mengeliat sampai melantun2...tue yg nampak cam melompat...hehhee...tue la..mmg aktif la tue agaknya...

rDnA berkata...

seronoknya kiree dpt tgk baby melompat2..hehehe..nak gak camtu..
kiree jg diri tau..risau kan kalau jadi camtu?...tp alhamdulillah semua ok.siap baby melompat2 lg

k|ree berkata...

rdna - nanti,klu gie scan doa la suh baby gerak2...sbb,kiree nie maybe asyik riso baby okay ke tak...tue yg dia aktif agak nye...hehehe...nak kata la,dia okay je...