18 Jun 2010

Rajin...tapi,kena buat-buat malas...

Salam

rasa macam puji diri sendiri je...tapi, saya memang seorang yang tidak boleh melihat beberapa perkara bersepah di rumah...

tapi,di sebabkan diri ini tak mengizinkan untuk membuat itu semua...perlu lah berlakon pemalas...letih juga jadi pemalas nie...huhuhuh...takpe,lepas je 12 minggu nie..kan ku jalankan kerja ku seperti biasa....hehehehe....memang tak sabar lah rasanye..

dah lama rasa tak jemur baju,angkat kain...dan basuh kain...lipat kain--> masih buat lagi...
dah lama rasa tak memasak...walaupun last masak rasa minggu lepas je pun...takde la lama sangat...hehehe...
dah lama rasa tak vacuum rumah dan mop lantai..dari dapat tau dah pregnant kot...hehehe...
dah lama rasa tak mengalih2 barang rumah...sbb dah bosan dengan posisi tue...

tapi kerja nie semua...mr.casio dah amik alih...kekadang tue rasa tak sampai hati..dan asyik tanya je..awak marah tak saya tak basuh kain...awak marah tak saya tak lipat kain lagi...
jawapan nya...tak marah...nape saya nak kena marah...?

dan...rindu nak jalan2 di hari cuti...sebab, asyik kena duk rumah je...hurmmm...nak jalan lama pun...tak ku larat sangat..memang sangat cepat letih...

alhamdulillah..takde morning sickness lagi...cuma, malam je badan nie buat hal sikit..mungkin sebab nak manja ngan mr.casio...ye lah, asyik layan kan bola je...

malam la terasa badan nie sakit2...angin...dan breast ku sangatlah sakit...sakit yang amat sangat...sampai terlanggar bantal pun sakit...macam melampau je ku rasa...dan sakit ulu hati..dan sukar bernafas sikit...tapi, masih boleh handle...hurmm...mungkin perlu tukar bra..sebab, agak sempit...macam cepat sangat kan..?tapi,tue la perasaan nya pun...:)

hurmmmm....

awak,terima kasih... :)

13 ulasan:

fiszah_pjo berkata...

lama kiree tak update..hehe..cian dia kena buat2 malas plak kan..tp bgus la camtu kiree..tak perlu lasak lg..first trimester kan tak kuat lg..sekali skala hubby buatkan kerja rumah.kan suweet namanye tu..:)

rDnA berkata...

betul la kiree skrg ni mmg jd orang yang terlampau malas.balik keje rs cam nak baring jer..masak mmg lama dah dna tak masak.asyik beli jer..yela dna pn duk sorang lg malas la nk masak.lgpun nak mkn cam tak lalu..mlm ni hubby sampai tak tau la bleh masak ke tak.esok lusa pun tak sure.tp macam nak suh dia jer yg masak..hihihi

k|ree berkata...

fiszah - huhuh...tue la..tak tau nak update apa..sbb takleh nak wat apa pun kan...hehhee...tue la..mak dia pun cam tak caya je anak dia rajin...

rdna - hahaha....kiree cepat letih skng nie..doktor plak tak kasi letih sgt...huhuh...skali skala nak manja...bukan slalu pun rdna...minta dia masak je..hehehe...jgn lupa update eh klu hubby yg masak...

ZERO VENDETTA berkata...

sama...saya pun sakit breast + berlaku tumbesaran breast d'awal kehamilan :) dont worry lama-lama akan biasalah nnt

Nad Nazira berkata...

kiree..awal-awal ni rase macam tu eh..dasat sungguh penangannye. hehe..berlakon je..en.casio tak marahhh..hehe

k|ree berkata...

zero - tue la...nak terima keadaan sakit tue..agak payah juga...bole kata setiap pagi bangun kena menampung breast sendiri...hahaha...

nad - tue la...kadang2 perlu berlakon..sbb nak perhatian...hehehe..

Lina Rahim berkata...

pasal tukar bra tu kena buat research sikit kot..sebab breast kita berkait rapat dengan pregnancy ek..

Arina Fatem Abd Malik berkata...

Hye nad :) u take care there. Btw congratz yaa!!

k|ree berkata...

lina - sudah buat research...my sis, dari awal pregnant smpai dah masuk 7 bln...still tukar bra...tya akak2 ofis...yes, u hate to change ur bra...supaya lebih selesa...dan join baby center..also cakap perkara yang sama...dan semalam,dah beli 3 helai yg sangat selesa...hehehee..

arina - hye..tq...

Luv like this.... berkata...

hai K|ree...nme sbenar pe?x kisah ke klu pngil k|ree jek?

lucky u ada hus y bek hati!!pregnant memang bes kn..bnyk keje2 y terkecuali..take care tau!!u baru d mngu2 awl

k|ree berkata...

luv like this - hehehe..nadiah...buleh je..kawan blogger lain pun panggil kiree je..urmm...saya bleeding lagi...kantung ada..tapi,tak nmpk janin...:(..kena tunggu lagi...

fiszah_pjo berkata...

kiree bleeding lg ke?bukan aritu je ke?yg sy paham kiree bleeding satu hari je..hope sume ok..do take care

k|ree berkata...

fiszah - a'ah..bleeding lagi..kali nie..byk..kena pakai pads...tp, alhamdulillah...semua okay...