11 Jun 2010

Hari Cuak...

Semalam...memang hari paling cuak pernah ku rasa...

Balik dari jusco semalam dengan akak-akak kesayanganku...

tiba-tiba, tengah nak buka seluar...dah menjadi kebiasaan, memang akan check kat panties..if ada apa-apa kan...

haaa....berdarah....aku bleeding ke nie...?????

dengan segera paling mr.casio kesayangan...dia pun tengok...aku dah terbaring...mengigil satu badan...apa nak buat nie...ke klinik...mana lagi kan...

dalam lif...aku dah menangis macam apa je...mr.casio peluk je...dia macam biasa la...memang rileks je...

gi klinik, doktor wat referral letter terus ke HUKM...

tunggu lah...okay..isi borang semua...pastu, nurses cek tekanan darah...dia kata okay..cuma mungkin tengah berdebar nie...aku kata la..a'ah..memang tengah seram sejuk nie...

tunggu lagi....lama juga la...dari kul 9 lebih sampai dekat pukul 11...sebab, kes tak di kira berat sebab tekanan darah takde masalah...

bila cek..doktor tanya macam-macam la..ada sakit tak..ada alah ubat ke..ada keturunan kencing manis ke sakit jantung ke...aku kata la takde...

okay..soalan yang di tanya lagi...ada bersama suami tak dalam tempoh terdekat nie..?
pernah buat pap smear...?

okay...doktor nak scan...scan dari perut...tak nampak...perasaan masa tue...dah cuak...memang sangat cuak...dah takde ke..?soalan masa tue la..

doktor wat pap smear....sakitnye la...tapi, doktor kata..patut tak sakit..mungkin sebab keras kan badan, malu dan takut...

lepas tue, baru check dari bawah...

doktor : haaa..,baby awak okay..ada kantung...dalam rahim..ada heart beat dah...

dalam hati..alhamdulillah..baru la leh tersenyum sikit...

lagi sebulan perlu cek lagi di HUKM...nak monitor baby ku ini...

doktor bagi ubat kuatkan rahim..

insyaAllah...harap semuanya okay sampai lah bersalin nanti...

:)

19 ulasan:

nadeera berkata...

alhamdulillah takder paper..mungkin baru lagi n awak berjln sgt kot..elok2 berehat2 di rumah. :-) hati2 yer..

MyRule berkata...

uishh... berdebar gak baca.

Jaga diri baik2 tau..rest byk2..:)

Mawar misswateva berkata...

nadia, take care. hope u and baby will be fine..=)

harzharun berkata...

dear....suspen seh...semoga semuanya ok....btw, rajin lak i mhayati cite bakal2 ibu ni...supaya terjangkit kat i sket..hehe...

ZERO VENDETTA berkata...

iishh suspend!
tp kenapa keluar darah eh dear?mcm pelik je.doc kata apa?

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ berkata...

alhamdulillah, xde apa2...jaga diri & bb elok2 taw awk...
baru2 ni jgn wat keja berat2 k...

naddynad berkata...

minggu ke brp da??
syukur selamat :)

rDnA berkata...

kiree..take care k..risau plak..dna dpt rs camner perasaan tu..klu dna pn sure dah nangis2.mujur mr.casio always ada dgn kiree..klu la dna jd cam kiree time sorg2 kt sini without hubby tak tau la nk bt camner..hrp2 jgnla jd camtu..

k|ree berkata...

nadeera - hurmm...tue la..macam tak percaya je..sbb siang tue..mmg byk habis masa kat dalam keta mencari klinik nak wat check up..balik..tido 15 minit cmtue..bangun..terus masak..pastu,kuar jalan plak ngan akak..huhuh...tq dear..

myrule - hehee..tau takpe..kita nie lagi mcm nak pengsan masa tgk tue..

mawar - thx dear... :) insyaALLAH..

harzharun - hehehe...insyaALLAH menjangkit..heheh...eh, kata dah lewat aritu..dah cek tak..?

zero - hehe..memang ada yang jadi camtu...mungkin rahim tak kuat..jadi,kena makan ubat supaya kuatkan rahim..

mrs lady - okay...thx dear..

naddynad - cukup 6weeks..alhamdulillah...

rdna - tue la..alhamdulillah..rdna kena jaga diri leklok...jgn wat bnda berat la..hehe..pandai nasihat orang...kita pun main wat je sume benda..kuat berjalan plak tue..hehehe...

Delicious-Cuppies berkata...

take care & makan ubat... :)

d7 berkata...

alhamdulillah x de pape..
aku sentiasa doakan kesihatan nko n cik baby..
tp dlu kak ipar aku pun cam tu juga..
time tu cam dah 3bln ke ape ntah..
hurm.. dr kate dia stress keje..
risau btol kiteorg time tu..

rDnA berkata...

kuat brjalan??emm ye kot.hr ni berjln sakan..bla mlm br tringat case kiree..hrp2 takde apela

k|ree berkata...

d7 - mekasih kd...tue la..hurmm...aku mmg doa sangat tak jadi apa2...:)

rdna - hehhe..insyaAllah...takde apa-apa..tapi,bosan gila...minggu nie..duk umah je...

naddynad berkata...

k|ree : FYI, masa minggu ke 6, kite juga mengalami masalah yg sama...ada sedikit pendarahan, dan mmg terkejut berok tgk kt panty liner masa tu, terus jupe pakar n bt pemeriksaan dan kini sudah 25 minggu alhamdulillah semuanya baik2 aja..

menurut Doc, mmg ada 40% kes ibu mengandung akan mengalaminya dan sbbnya tiada diketahui,
awk tidak perlu bimbang..selagi jantung berdegup n baby di dalam rahim..inshaAllah semuanya psti selamat :)

k|ree berkata...

naddy - tq dear..sbb melegakan hati saya dgn kenyataan tue..insyaAllah dan berdoa sangat spy baby okay dan sihat dalam kandungan...

Nad Nazira berkata...

kiree..suspens je tau..jaga diri elok2..jangan wat keje lasak..jangan rajen sangat..sile malas-malaskan diri anda..insyaallah your baby sehattt.. :)

k|ree berkata...

nad - okay...saya tak lasak lagi...hehee..mmg asyik malaskan diri je nie...tp,macam rasa pemalas sgt la pulak..hehehe...

Puan Suraya berkata...

kalu tak silap dulu *dulu sangat dah, time study* dr kata klu early preggie mum ade bleeding sikit tapi perut tak sakit itu disebabkn bby tengah melekatkan dirinya dengan lebih dalam *kukuh* pada dinding rahim ibunya..

jgn risau2 ye :)

kiree. u comment kat blog sue kate jgn pikir sgt ye? camne ye nak tak pikir? hihi..

k|ree berkata...

puan suraya - kali nie..2 kali dah bleeding...2nd time sampai kena pakai pads...tp,baru lepas check up..alhamdulillah...baby okay...

hehehe...ttg jgn pikir tue..mmg susah kita tak pikir...mmg kita selalu pikir nape tak preggy lagi...mksd kiree, lebih kepada masa bersama tue...my sis kata, jgn berhenti berdoa dan jgn berhenti mencuba...insyaAllah...Allah swt mendengar rintihan umatNya...apa kata,gie holiday2...my sis kata,holiday kat cameron highlands best..hehehe...