09 Jun 2010

Beberapa hari sebelum

" linda, rasa berdebar je nak tunggu period kali nie.."
" sabar, rileks..."

biasanya, takde sebedebar nie bila menunggu kedatangan period...tapi,ntah kenapa macam rasa semacam je...

dan macam biasa la..saya nie, tak reti sabar orang nya, sehari before period...dah wat test...
sambil tunggu, cuci muka lah...gosok gigi...dah selesai...

bila tengok..hurmm...takde...pastu, cam..eh..macam lain je...cuba tengok lagi...ada line ke2..tapi,sangat blur...

pagi tue, minta mr.casio hantar ke ofis..borak2 dalam kereta...

"awak, pagi tadi saya buat test...macam ada 2nd line tue..tapi, blurr sangat..."
"ye ke...,urmm..saya tak percaya la selagi tak jumpa doktor.." nada rileks je...
tapi jari jemari dah mengira dah..bila agaknya deliver...
dalam hati " kata tak percaya,tapi duk kira-kira, sabo je la"

tunggu lagi bape hari..cuba buat test..nampak dah line ke2 tue...jadi, pergi la ke klinik ofis...
doktor dah nampak line tue...tapi, dia kata tunggu lagi minggu depan...
masa tue,macam terkesima kejap..salah ke line yang tertera kat upt tue...
keluar dari klinik, agak hampa la juga...

tunggu lagi bape hari...malam tue wat test...line memang dah jelas kelihatan..kalau doktor kata takde juga...memang la tak paham betul camne sebenarnye wat test upt nie..
amik half day sebab nak pergi klinik kat area rumah..sebab dah tak percaya klinik di ofis...hehehe...

kena panggil je...okay, cam biasa la..kena wat test upt tue juga kan...
"okay, positif","anak ke berapa ye?"
"first"
okay..
"tue je doktor?"
ye,bulan depan datang lagi"," timbang berat dulu"
"ok.terima kasih doktor"

gi timbang berat...masa tunggu dapat asid folik...dah message akak-akak ku dan akak-akak ofis yang tau ku pergi check kat klinik...

sebenarnya, sangatlah tidak berpuas hati dengan doktor tersebut...ye la..patutnya, cerita la sikit apa-apa yang perlu amik tahu...walaupun, dia mungkin tahu yang saya nie kuat membaca...tapi, nak juga dengar doktor punya nasihat kan...

balik tue, call ayah dan mak mertua... :) pesanan - supaya menjaga kesihatan diri... :)

haaa, mr.casio dah percaya dah sebenarnya dari hari yang nampak blur tue...sebab, punya la dia tue seorang yang susah nak call...tetiba call waktu kerja pulak tue..
" awak, saya tanya akak kat ofis nie, mungkin tue dalam peringkat awal lagi..sebab tue tak nampak"
"urmm..okay, tadi kata tak percaya selagi doktor tak confirm kan...tetiba dah tya akak-akak opis...huhuhuh..."

mesti dia excited sebenarnya....

"awak, terima kasih....:)"

17 ulasan:

d7 berkata...

aaaaaaaaaaa sweet!! ;)
aku doakan kesihatan n keselamatan kamu n cik baby ;)

k|ree berkata...

d7 - hehehe...tang mana yang sweet nye tue...huhuh...thx dear...

Luv like this.... berkata...

semoga selamat dan sihat bersama 9 bulan akn dtg..:)

k|ree berkata...

luv like this - hehehe..mekasih.. :)

FiQa berkata...

congrats kak nadia.
sronok la pakcik hamdan dpt cucu lg.
:D

k|ree berkata...

fiqa - tq dear...hehehe...

harzharun berkata...

hi dear...i bbrp menjak ni br jd ur silent reader..ni br nak ngomen..sbb nak tumpang suke....i pong tunggu saat2 nak wat test2 g2...tp cukup ms piyed..cukup ms piyed..br ni dah tlmbt 5 hari, tp pas tu tpiyed lagi...haishhhhh....xsbar dah ni nak beli alat test2 tu...huuuuu

btw, nice knowing u ya...

& congrate for new life in u!!!!

k|ree berkata...

harzharun - hi dear...tq sbb sudi baca blog saya...insyaAllah...if,takde apa...ada la tue...hehhee...jgn lupa bgtau ye klu ada... :)
nice knowing u too...
tq.. :)

ZERO VENDETTA berkata...

so sweet!bestkan...sama mcm kami satu masa dulu,asal lmbt period buat upt buat lg & buat lg!at last barumenjadi :)

rDnA berkata...

kiree..kdg2 hubby yg terlebih excited kan??tgk muka cam rileks jer.tp diorang yg siap kira bla wife diorg nak deliver..sabor jerla..

jg diri tau..jgn lasak2 sgt

k|ree berkata...

zero - hehehe..tue la..alhamdulillah..menjadi juga kan..

rdna - tue la pasal.... tp,sal yg bleeding tue..sampai arini dia masih terpikir nape leh jadi camtu..heheh...okay...tq dear..

Nad Nazira berkata...

en.casio is acting cool..haha..die cool je takmolah nampak excited sangat kan..hehe..congratz to both of you..

k|ree berkata...

nad - tue la..mmg asyik nak cool je...tq dear...lama mendiamkan diri...rindu tau... :)

Tanpa Nama berkata...

kiree.. tahniah. doakan untuk sue gak ye. mudahan ada rezeki. amin.

love,
suraya
secret2btold.blogspot.com

k|ree berkata...

suraya - tq dear...tp,masih tgh menunggu keputusan ok ke tak..?sbb bleeding teruk aritu...kena tunggu check up lagi skali...

E K A berkata...

congratz kiree...tompang gumbira...sblm ni penah baca blog awk ttg ur wedding...tup2 dah pegnent...congratz

k|ree berkata...

eka - tq dear..tq sbb sudi baca blog saya...:)