11 Mei 2010

Dah 7 bulan,....cukup setahun...jumpa doktor ye..

Tajuk kat atas, adalah ayat yang diberi oleh seorang doktor di klinik ofis kiree...

tangan kiree terseliuh...amik ubat tahan sakit...2 hari takleh tido...malam tadi tidur...memang paling nyenyak la...hukhuk...

lately, memang kiree rasa asyik tak sihat je...tak tau la kenapa...badan mungkin tak kuat...atau terlalu letih...tak cukup rehat mungkin...tapi,di paksa juga badan nie bekerja keras...akibatnya, asyik la badan rasa tak sihat...

doktor tue tanya kiree dah kahwin ke belum..jawapannya,sudah..dah 7 bulan...ditanya lagi, ada apa2 tanda nak pregnant tak..? tiada...doktor jawab..takpe..dah sampai setahun...kosong lagi, jumpa doktor ye... :)

sempat lagi doktor tue ajar camne nak tau waktu subur...sebab, lepas kawin nie...period kiree berubah-ubah...agak sukar nak kira waktu subur.. :)
bila dah kawin, adalah perkara biasa jika period berubah-ubah...sebab terikut hormon husband..:)

okay, kalau nak tau waktu subur kita, ada cecair jernih yang akan keluar seperti putih telur...
hari tue, adalah hari yang paling subur...tapi, doktor nasihat kan kita bersama husband antara 2 hari sebelum atau 2 hari selepas waktu subur..

tapi,saya dah cuba waktu subur ka..tak waktu subur ka...tak menjadi juga lagi...mungkin, memang belum rezeki lagi...tapi, bila dah sampai setahun...perlu lah ke klinik..takut memang ada masalah kesihatan... :)

15 ulasan:

ZERO VENDETTA berkata...

kejab jekn dah masuk 7 bln,tak pe berusaha lg.mcm kami dulu pun cecah 1 thn baru ada :)

insyaallah ada rezeki korang nnt!

Mawar misswateva berkata...

nadia, pelan2 kayuhhh..=)
hanimun2 dlu laaa..

rDnA berkata...

betul ker kiree klu ckup setahun still tkde tanda2 prgnnt kena check la ek??cam risau plak.dh nk 8 bln tp takde tanda2 pun lg.tanda tanya ada la..klu nk check2 ni tkut jer ada news yg tak best

erniekO berkata...

nad. dun think too much abt it..
i know u do :)

pelan2 kayuh k... xpyh pk sgt...
kdg terlalu pk pon x jd juge..

takpe. chaiyok2 k sayang!

♥ Fuchsia ♥ berkata...

tu la kiree. fasha baru 3 bln tapi pun dah start risau nih. bln dpn kalo x dpt gak rasa cam nak gi cek dokter je.. hum hum

fana berkata...

sama2 la kite berdoa moga cepat lekat.honeymoon dulu k

Azi3 berkata...

sabar lah kiree... insyaALLAH ada rezeki tuhan bagi.. dari srkr ini simpan jer duit..nnti tak klam lbat mcm azie..kikiki

k|ree berkata...

zero - hehehe...insyaAllah...tue yg target setahun je..lebih je..mmg kena jumpa doktor...

mawar - hehehe..mmg masih honeymoon pun...tapi,still mencuba juga...

rdna - my sis kata, pergi la..takut peranakan jatuh ke..tersumbat ke apa ke...kita tak pernah cek kan sebelum nie...jadi,we have to know if mmg kita ada problem...baru bole selesaikan...tul tak...? :)dun worry...

k|ree berkata...

erni - tak pikir sangat..tapi,bila ku jumpa doktor...doktor confirm tya..ada tanda2 nak pregnant..mana la ku tahu kan...akak ku pun kata, if lebih setahun takde, should jumpa doktor... :)

fuchsia - heheeh..takpe..baru 3 bulan...kebanyakkan orang perlu cuba selama setahun utk pregnant...if lebih, baru gi jumpa doktor..if jumpa doktor sekarang pun,maybe dia bagi makan asid folik utk kita,utk lelaki ubat sperma...tue je...

fana - insyaAllah...belum nak rezeki agaknye... :)

azie - hehehe...thx dear...tue la..mak mertua pun dah pesan..simpan duit...

maktih pzah berkata...

insyaallah tak lme lg mesti ada..kwn saya aritu pon doc ckp tggu 6 bulan if takde dtg check..mean if doc awak ckp tggu 1 thun br dtg check tak lme la tu..tak ckup sthun da ada..hehhe.
keep trying..kena doc ckp aje..trus ade ps tu..hehhe

k|ree berkata...

maktih - insyaAllah...harapnye camtue la...:)

d7 berkata...

nadiahhhhhhhhhhhhhhhh!!
adoyai.. nape sampai leh terseliuh ni? huhu..
jaga diri bebaik ok..
apepun bykkan bersabar..
Allah bagi can nkorang enjoy dlu ;)
insha Allah ada rezeki x ke mana ;)

k|ree berkata...

d7 - kdddddddddddddddddd....ntah la...ku pun tak tau camne leh terseliuh...tue la..mungkin camtue...mari kita enjoy...

ElyaElmo berkata...

sis...banyk2 bersabar kann..mungkin belum ade rezeki lagi kann...
mak elya kata kerap2 laa gi cek doctor....mana tahuu kiter nye rahim tak elok kee ape kee kan...
jes be prepared :)
salam perkenalan

k|ree berkata...

elya - thx dear..salam perkenalan kembali...tue la...akak ipar suh gi urut...takut peranakan jatuh ke apa ke...al maklum, kiree nie suka sgt angkat barang berat... :)