07 Februari 2010

Soalan biasa

Salam

Saya sangat rindu menulis didalam ini...tapi,tiada idea..sangat tiada idea...dan, hari-hari saya..agak busy, agak penat..letih...macam-macam la..

sekarang ini pula...ada satu tebiat...suka sangat pergi kenduri kahwin...ntah nape..lepas je kahwin...dan sebelum kahwin (selepas dah decide nak kahwin)...macam seronok je pergi tengok orang kahwin...

jadi, nak cerita lah...ada orang kahwin..iaitu sedara belah mr.casio..dekat je dengan area rumah...mak mertua duduk di rumah...kerana akan pergi bersama-sama...

macam biasa lah...menantu baru kan...berkenalan dengan sedara belah arwah ayah mr.casio...
dan soalan yang biasa di tanya...

" camne, dah ada isi ke..?"
"sudah ada apa-apa ke...?"

jawapan kami...

"belum rezeki"
"tengah mencuba la nie"
"camne nak mengandung, boleh tolong ajar tak?"

tindak balas mereka...

hanya tersenyum..
"korang tak reti buat nie"
"meh belajar ngan orang berpengalaman"

mula - mula, macam sedih juga bila ramai sangat bertanya...tapi, bila dah banyak sangat di tanya soalan begitu...dah tak jadi sedih...kami ketawa dan melawak dengan mereka...biasanya, kami jawab..."boleh tolong ajar?tak pandai la..."

18 ulasan:

Nad Nazira berkata...

yess..nad punye situation..org belum tanye2 lagi..hehe..sebab tak planning, excited je nak tunggu period tiap bulan..nih baru sebulan lebih kawen tapi nad dah 2 kali piyed..huhu..takde rezeki..dok jauh..takbleh buat baby selalu..ahaks..

"boleh tolong ajar?"


siyesly mesti org yg tanye tu tersipu2..hehe..pasni tobat takmo tanye dahhh..

hehe

nadeera berkata...

saya ingat saya jer ader masalah itu..kamu pun sama yer..hahah saya pun dah tk jadi sedih dah..bila org tanyer,saya kata kami tak puas berdua lagi..heheheh

MyRule berkata...

Insyaallah..ader rezeki nanti.. sementara tu enjoy masa berdua dulu..:p

k|ree berkata...

nad - hehehe...betul tue...kiree pun tak sabar je nak tunggu period tiap bln...lepas tue, lepas kawin nie..makin awal pulak period... :)

nadeera - tue la..mula je sedih..pastu, dah malas dah..

myrule - betul2...mari kita enjoy...

ZERO VENDETTA berkata...

dont worry dear,biasalah tu adat baru berkahwin.tak pe,buat bodoh je!insyaAllah adalah tu nnt ;)

naddynad berkata...

sabar uols..

agaknya org sekeliling memang selalu ambil berat kot..hehe

tp mmg pun, lps kawen...
soalan dah ada isi mmg soalan cepu emas...tak kena gaya, bole jadi emo..alahaii...

pastu dah ada anak depa tnya lagi..
"bila nak ada adik pula"???
kan??

sabar je la....
yang penting kita yang patah semangat ... :)

k|ree berkata...

zero - insyaAllah....

naddynad - hahaha...betul2...my sis pun mengalami keadaan tue skng...

naddynad berkata...

oppss pembetulan
yang penting kita JANGAN patah semangat ... :)


yang penting kita yang patah semangat ... :) buanggg jauh2 :)

faratul berkata...

kiree..usaha tangga kejayaan! caiyuk..!heee

Nana Aris berkata...

nana link blog kiree ye..tq

k|ree berkata...

naddynad - haahah...kelakar la nad nie... :)

faratul - betul2...chaiyok2..

nana - okie..no prob..:)

Azi3 berkata...

hye.. azie pun slalu kn mcm nie.. kdang kcik hati,lemas,myampah semua prassan ada.. tapi lama2 dah mls dah.. ada tue siap kutu depan2 lagi " ni xsubur lah ini"?KAH PALA OTAK mereka.. kah kah tp lama2 dah mls nk pikir... ehmmm ada rezeki adalah kalo xada nk buat mcm mn..kan? kn?

a Y u berkata...

sabo k..lum rezki lg tu..

k|ree blajar,pastu ajar ayu plak ye..huhuhu..

k|ree berkata...

azie - hahaha..tue la...kiree pun ada gak...yang kata, korang adik beradik memang lambat dapat anak kot...geram je...sabo je la..betul2..

ayu - hahaha...redah je...

lina rahim berkata...

saya baru 2 bulan kawin, tapi orang da mula tanya soalan2 macam tu..mak saya siap warning,"kalo setahun tak mengandung, ikut mak pergi berubat..!" wah, adakah perkara ini serius..? seram sejuk..!

k|ree berkata...

lina - belah hubby n kita..takde la kata gitu...my sis pun lmbt dpt baby...mak mertua plak, memang kata..lambat pun takpe... :)tue la..kita jadi stress kan kalau camnie...? takpe la..kita sama2 berusaha okie.. :)

Arina Fatem Abd Malik berkata...

i cant help smiling to myself while reading dis entry and comments..
comelll!!!..hehe

k|ree berkata...

arina - hehehe...u gonna face it soon...:) bersedia ye...hehehe