18 Oktober 2013

Anak rapat-rapat

Assalamualaikum...

Naurah Aqeela - 7 February 2011
Natasha Adelia - 3 November 2012
No.3 - insyaAllah 19 May 2014

Alhamdulillah...sekarang nie tengah pregnant yang ke-3...cepat nye...rapat-rapat pulak tue...
Bila dapat tahu, saya menangis...menangis macam nak gilaaa...husband peluk...kenapa kena menangis...bila dah kawin...dah jadi suami isteri..mestilah akan mengandung...suami redha..
tapi saya...masih tak boleh terima kenyataan...sampai tak nak bagitau sesiapa pun...nak rahsia...even family...

tapi, hari saya dapat tahu tue..perut sakit sangat...cuak..gelabah...sume ada...terus pi klinik..bila scan..kosong...doc suspect luar rahim...ya Allah...rasa macam nak gugur jantung bagai...menangis lagi...rasa kejam...adakah sebab tak boleh terima kenyataan tadi...begini akhirnya...rasa bersalah...tak habis2 salahkan diri sendiri...bila pegi jumpa gynea...doc kesukaan saya, dr.suriati..scan pun tak nampak...jadi kena buat reading hcG...sabar lah menanti...lepas 48jam..kena buat lagi sekali...

Alhamdulillah...bila tengok reading..normal...bila scan, tetiba dah ada je...huhuh..ajaibkan..?dah ada heartbeat lagi...

Kenapa rasa tak besedia...anak2 ku semua kecil2 lagi...naurah masih lah sangat manja yang amat...naurah lebih rapat dengan ayah nya...natasha pun manja..tapi dia lebih rapat dengan saya dari ayahnya... :) risau dari macam-macam segi...kewangan especially...gaji saya nanti, habis bayar pada taska...dan pikir nak berhenti kerja...siapa pulak nak bayar hutang...haishhh...

tapi, bila saya pikir balik...biarlah mereka besar sekali...sakit sekali...insyaAllah...dah besar, lebih senang...dan anak2 ini amanat Allah swt..takkan la kita tak redha...menyesal rasa kerana terpikir perkara yang tak sepatutnya...

baru kejap tadi...jumpa salah sorang boss di ofis..dia nampak buku amalan ketika mengandung..mestilah kena tegur kan..anak saya rapat2...dia kata baguslah...nak macam saya ke..umur 40tahun, masih dukung baby lagi...

anak itu rezeki yang tak ternilai...maafkan mak ye sayang...terima kasih kerana memilih mak... :)


11 ulasan:

ryyhan kamarudin berkata...

betul tu..dulu kakak opis lama pun cakap pregnant time muda2 dekat2 pun takpe sbb bila dh 40+ ada anak kecil susah nk plan cam umrah/haji..

tapi ape pun Allah lebih mengetahui..cuma kdg kita rasa xsedia

harzharun berkata...

Dear!!!...

:-)

i faham sgt perasaan u....sgt2 faham....its okay...jgn salahkan diri sendri....

Dlm diri kita, ada perasaan xnak anak lg sbb kita risaukan anak2 yg masih kecik..risau tentang kebajikan derang..risau tentang perhatian yg bakal derang dpt..risau pasal kasih sayang pd derang...

Tapi kan Allah, lebih tahu. Dia adalah perancang terbaik...

Jgn risau, setiap anak ada rezeki masing2..

Hurmmm,ntah la...i really can feel u...
Juz, plez dont wory..jg kesihatan yea...

ily♥ berkata...

Alhamdulillah..rezeki kurniaan Allah...U can do it sis. Allah bagi, tentu Allah tau kita mampu. Mungkin rasa sedikit letih masa ank2 masih kecil, tapi bila semua dah membesar nanti, insyaAllah akn rasa nikmatnya..

rDnA berkata...

Tahniah Kiree..

Setiap anak ada rezeki yang Allah dah tetapkan..jgn risau pasal financial.ada jalan tu nanti..mulut orang mmg tak sah klu tak kata.anak rapat pun dikata,takde anak pun dikata.tapi sekurang-kurangnya kita bersyukur sebab tak semua berpeluang punya zuriat sendiri dan jadi ibu.

Take care kiree..

k|ree berkata...

waa....korang sume...appreciate giler...thanks sgt..seriously, kadang2 tue...masih rasa macam dalam dilema lagi...betul ke tak...
tapi akan menghadapi dengan yakin...yakin boleh...chaiyok chaiyok..hehehe...

MyRule berkata...

Nad...i feel u tau.. sangat2. Nak citer camner ek. Memang kita plan..tapi plan Allah terbaik. Dia tau apa y terbaik utk kita. Memang penat, tapi sekaligus. Bolehnyer..bab rezeki tu, insyaaallah ada :)

aisha berkata...

Wahhh another one?? Citer natasha tak up lagi, dah nak ada baby baru.. Tak aci.. Heheheh happy nye.. Tahniah tau.. Kagum kagum.. Jaga diri tau.. Tak sabar nak baca update lg...

P/s : kita takde blog.. Pembaca tegar ajer..

Mrs.Qarlista berkata...

congrtaz die..utk kite2 yng tengah berderet 2org ni, memang jadi fikiran lah utk menambah yang ke3 tu..tapi tak pe..insyaallah ada rezekinye nnti..percaya pada rezeki allah k..n congratz ye. happy for u

k|ree berkata...

terima kasih...insyaAllah berjaya melaluinya... :)
walaupun cuak...tp, tetap perlu nak hadap...no turning back...

fiszah_pjo berkata...

tahniah dear..u know what, tarikh2 anak2 kiree sume hampir sama ngn kitorang,,

naurah 7/2= my hubby 6/2
2nd bby 3/11= my birthday 5/11
expected 3rd baby 19may=atirah birthday 19/5

hehhee..anyway tahniah uols

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulillah..saya juga sedang melalui situasi yang sama..lagi rapat rasanya..
anak 1: 21/10/2011
anak 2: 17/10/2012
anak 3: Inshaallah 16/2/2014..
moga2 Allah berikan kekuatan pada kita..aminnn..dok search ada tak orang yang sama macam saya terjumpa blog saudari....