28 Januari 2012

Naurah Aqeela...

Assalammualaikum....

alhamdulillah...anak ku sudah pandai berjalan...laju pulak tue...dah tak macam berjalan...lebih kepada berlari....

sudah pandai bergurau kadangkala....

sudah pandai menyebut beberapa perkataan...

sudah pandai tiru apa yang orang buat....

tapi, masih lagi tidak pandai menyusu dalam botol...hehehehe...

alhamdulillah....naurah masih lagi minum susu badan....

tapi, beberapa hari ni...ada beli susu formula...dengan impian..bila susu lain..mungkin, dia akan pandai minum dalam sippy cup...tapi, sangkaan ku meleset...sebab dia pandai minum air suam dalam sippy cup...tapi,bukan susu...i is pelikkkk...

takpe la nak...tapi, mak risau..kalau mak dah tak boleh nak susukan badan...camne sayang...?

soalan tue seringkali bermain di fikiran ku...ialah, susu badan bukannya selamanye ada..sampai masa dia akan stop juga...tapi, if dia stop semasa naurah masih memerlukan susu....apa langkah perlu di buat....

ada sesiapa yang boleh bagi cadangan...?susu apa yang kita nak try bagi anak kita minum untuk permulaan susu formula....

oo..saya ada susu dulac yang kononnye nak bg naurah minum..tapi,dia tak nak juga...ada yang berminat tak...?saya pos kan...cuma bayar duit pos sahaja... :)

5 ulasan:

modusoperandi111209 berkata...

as.salam
memula hannah try bljr dgn dulac. tp kejap je. dh belikan tin yg ke2. die mcm luahkn blk. then try lactogen 2 trus. alhamdulillah smpai skrg minum lactogen.

rDnA berkata...

Soalan yg sama jugak selalu dina fikir..nk bg susu ape utk permulaan?nak ke dia?danial sama kes dgn naurah..ebm dia reject klu minum pakai botol/cup..tp klu air masak boleh plak.tak paham betul la.skrg ni mmg curi2 masa gi bf dia..

ZERO VENDETTA berkata...

I have no idea nk advise on this lh dear. x mengalami jd ssh nk lontarkan pandangan. tp yg bagi susu guna sippy cup tu, biasanya baby mmg x nak. kalau air suam or air lain should be ok. tp x th lh lain budak lain caranya kn. apapun kena jgk cr cara utk naurah minum botol sbb tkt dia x puas susu sbb susu kira makanan utama diorg kn. good luck [:)]

k|ree berkata...

modus - wsalam....
oo..lactogen..ada juga yg suh try dgn tue...nnt nak cari sample la...tq dear..

rdna - best la leh curi2 masa....naurah walaupun kat bawah je...ttp la takde masa nak gi bf dia..

ayue - tue la...dah try bg dlm cup je...pun dia reject juga...muka pelik je telan....sedih plak rasa...tq dear...:)

AzwanRamli berkata...

Erm...nak tapi x kawen lagi.hehe