22 November 2011

Mudah...Senang...

Assalammualaikum...

Entry nie khas untuk emak-emak dan ayah-ayah yang anak mereka yang tak boleh kena tinggal...



Mr.Casio bersama Naurah Aqeela


Kami dah lama tak guna stroller...bukan tak nak guna...ada beli...tapi, nak jual..sebab tak guna...Naurah memang tak nak duduk dalam tue...mungkin sebab dah di ajar dari kecil..

Memang mudah kalau di carry sebenar nya..lagipun, sekarang nie, dah banyak online shop yang jual carrier nie...dari yang murah sehinggalah yang mahal...

dan ada pelbagai carrier yang ada...ringsling, pouch, mei tai, wrap, ssc (soft structured carrier)...

bukan je nak bawa jalan boleh guna...tapi, di rumah pun okay...masa takde orang kat rumah...kita berdua je dengan anak...anak pulak tak mau di letak...

apa lagi, back carry la anak sambil buat kerja...sambil jemur kain....sambil memasak ( kalau masak yang minyak terpercik...jangan ye...nanti terkena anak pulak)

ada juga orang nak teman kita jemur kain...sambil berborak dengan anak...hehehe...

Naurah selalu juga la teman...bila kiree jemur kain...nanti, membebel kat dia...dah besar nanti, tolong mak jemur kain la...apa la...dia pun, membebel bahasa dia....ye kan je la...

tapi, kadang kala...dia tak mau juga di carry...dia nak main kat bawah dengan mainan dia ke apa ke....

jadi, bila tiba- tiba kiree nak carry dia....tapi dia tak mau...nie lah jadi nya...






Naurah kena wrap...senang,takyah beli highchair..hehehe


kadang-kala letak dalam walker...kiree memang tak nak guna walker sebenarnya....tak nak la sangat....sebab rumah bukan nye besar...tapi, lama-lama...terpedaya juga dengan pujukan mak mertua...dan mr.casio...


9 ulasan:

farhanna berkata...

naurah nk berkepit 24hr ni.. naurah hantar pengasuh 0 nrsery kiree? ok x? dia tak nangis?

k|ree berkata...

farhanna - hehee...dia nak nmpk org je...kena duduk dgn dia...klu tak nampak org..mmg amuk la...hantar nursery...tak nangis...tp,klau dia nangis, tecer dia akan bgtau la...naurah hari nie nak berdukung je..
ada la hari-hari manja dia...hehehe...

MyRule berkata...

Menarik..memang nak try utk ammar Jr. nanti

ZERO VENDETTA berkata...

cm irdina la naurah ni. irdina pn cmtu jgk, teacher ckp "manja" :P btwn, geram betul tgh peha naurah. tembam sungguh!

k|ree berkata...

myrule - mari try...hehee... :)

zero - hhaha...badan surut..tp,peha tak surut2....camtue juga...

mimie1678 berkata...

haha... comel nyer naurah!!

a Y u berkata...

anak ayu pun xnak gune stroller..rugi plak beli..rasenye x smpi 5x gune..ade beli carrier..itupun x gune lg..hehehehe..mybe buleh praktik kat umah kot sbb mia pun jenis yg xeh nk tggal sorg2..klu tinngal kejap jerk,contohnye gi amek brg ke,melalak mcm kena dera..air mata penuh,siap hingus2 n batuk2..huhuhu..ini tgh pening klu nk kje semula..cane la nk anta umah pengasuh..

Mrs. Eeza Herman berkata...

naurah sama mcm hazeq gk..sebab dah diajar dr bb lg guna carrier je..
si daddy yg tak suka guna stroller..
last2 stroller terperap jela..bila letak hazeq dlm tu, dia mula la nangis la, pusing2 kepala dia la..
akhirnya, daddynya angkatla..mummynya la tolak stroller yg tak berpenumpang tu...
geram je..beli mahal2, tak guna..membazir jer..

fiszah_pjo berkata...

atirah punya kes plak, mama papa die tak reti nk guna carrier..terasa lenguh giler bahu,,dukung kejap2 takpe la..jln2 shopping ke ape mmg tolak dalam stroller..hehe..