01 Ogos 2012

Jom Kongsi

Assalamualaikum...

Bila anak nak masuk 2 nie...
ada tak yang risau...risau macam-macam...

terutamanya dari segi penampilan diri...
anak satu pun kadang-kadang dah macam selekeh...
masuk yang kedua...tak tau la apa rupa pulak...
dengan stretch mark sana sini...

ada apa-apa plan nak mencantikkan diri...?

kali nie, kiree memang dah nekad...mesti jaga badan...mesti jaga penampilan...biar nampak muda je selalu...
sebab husband kiree adalah sangat macam orang tak kahwin lagi...serius dia memang orang yang jaga badan...dia sendiri tak suka tengok orang yang ada perut buncit nie...tapi, bila dia kita tanya...dia akan kata, saya terima awak seadanya...macam mana awak, macam tue la saya suka...

okay...tapi, dengan ayat macam tue...kita still tak boleh buat tak endah ye...perlu juga nampak lawa sentiasa..sebab, husband akan noticed benda macam tue...walaupun dia tak tegur kita...tapi, percayalah...dia nampak...

so, kiree pun start la mengoogle apa yang patut...kurus selepas bersalin...yang masa Naurah Aqeela, memang sangat turun..sampai tak percaya timbang...huhuh...naik dari 56kg - 72kg...dan berat kiree selepas bersalin jadi 51kg- 53kg..antara tue je...sampai lah pregnant lagi sekali... :)

okay..bila dah mengoogle nie...macam-macam lah kiree jumpa...sampai lah jumpa produk bersalin, tanamera..dia bukan jamu2...dia lebih kepada spa version...rasa tertarik pulak nak pakai...tapi harganya...RM360...aiyak...pitam terus...

bukan yang luaran je kena jaga...dalaman pun kena jaga...yang dalaman nie, kiree susah sikit nak percaya...lebih-lebih yang memang tertera sangat ayatnya...macam tipu je...hehehe...so, dari mula kahwin sampai sekarang....kiree amalkan senaman kagel...alhamdulillah... :) bila-bila pun boleh buat...sambil buat kerja..sambil tengok tv...

okay...siapa yang ada tips-tips nak kurus selepas bersalin...sentiasa nampak cantik di pandangan mata suami...sila lah share dengan kiree..terutamanya, ayat-ayat al-quran yang korang amalkan... :)
lagi satu, amalan sahaja tapi tak disertakan dengan usaha...pun tak berjaya kan...biarlah kedua-duanye bergerak sekali...contoh macam, setiap kali pandang cermin kita baca ayat untuk nampak cantik..tapi, lepas baca...rambut tak bersikat..pipi tak berbedak...sampai bila baca pun gitu je la juga rupanye..takkan la rambut tue terikat sendiri kan..?

2 ulasan:

fiszah_pjo berkata...

hehhehe...aah kan..mr casio tu menten slim je..hubby sy da buncit..kuakuakua..hahha

erm, pasal nak jaga badan ni, pzah rs masa pantang tu, if kiree beli set bersalin, try this time 100% concentrate abeskan set bersalin.after da kuat- bby da 2-3 month baru kiree pikir nk slimming world ke ape..hehe..sebab tkot nanti badan takready nak makeover..hehe:)

k|ree berkata...

fiszah - ha..tue la..dah la kuat makan..tp, kemain lg jaga badan..bila nampak badan cam buncit sket..mula risau dah..padahal tak nampak lgsg buncit tue..
tue la..mmg kali nak concentrate berpantang betul2...yg slimming world tue, tak mgkn la smpai jejak kaki ke sana..hehehe..mahal nye..heehhe...