18 April 2012

Hampir sebulan

Assalamualaikum

Lama giler dah tak bersiaran di blog kesayangan nie...

macam-macam perkara rasa nak citer...

dari cerita family, anak, kerja hingga hal sendiri....

Sekarang nie, dah kerja kat tempat baru...memang sangat busy...takde masa nak tengok blog pun sebenarnya, balik pukul 6 lebih...terus bergegas amik Naurah Aqeela, lepas tue merengek sepanjang dalam kereta seolah-olah marah sebab amik lambat...kesian sangat kat dia..."mak kerja tempat baru, banyak sangat benda nak kena belajar.." bila dah sampai rumah...berkepit la kami sampai tido...

masak..? memang dah kurang menjadi aktiviti harian...kalau tidak dulu...balik je terus masak..sekarang nie, memang tak sempat...biasa, en.suami dah bawa balik makanan sekali...:(

Naurah Aqeela... sekarang nie dah banyak mulut...berceloteh je dengan bahasa dia...dah pandai juga...nak jadi kakak tak lama lg..insyaAllah...boleh minta tolong dah sekarang nie...dah pandai nak berjalan je...suka sangat makan coklat...memang ikut mak dia masa mengandung la...rambut masih tak panjang...dia ada masalah kulit sikit...tak tau la camne boleh kena...tak boleh berpeluh...kesian tengok tergaru-garu...memang takde ubat melainkan mengurangkan gatal...dia akan baik dengan sendiri je....sekarang nie, dia pakai cream ezerra tue...if ada cadangan lain..boleh la share... :) naurah masih breastfeed...tapi, direct je la...pagi, dia dah minum formula...

Baby dalam perut...alhamdulillah sihat...dah ada heart beat check aritu...awal may nie, nak abih 1st trismester...tak sabar...sebab kali nie punya mabuk...aduhai....hampir2 masuk hospital...sebab demam panas hampir seminggu...demam tue, macam tak kebah2...memang sangat letih...letih yang amat sangat...selera makan takde...jalan pun tak berdaya..muntah lagi...memang tak sangka..kali nie, lain sangat...sampai sekarang, masih takde selera nak makan...

okay...doakan saya okay...sihat...dan selamat... :)

3 ulasan:

Mawar misswateva berkata...

nadia!!congrats on 2nd pregnancy..murah betul rezeki.
take care tau.=)
hugs and kisses to baby naurah.

farhana shamsuddin berkata...

dear, sama mcm baby i la.. x boleh berpeluh.. naik ruam2.. so far gune ubat yg doc bg ok.. n 1 lg u boleh try mandi kan dia dgn lactacyd everyday..

rDnA berkata...

seronoknya naurah nak jadi kakak..

kiree semoga sentiasa sihat k..