22 Julai 2011

Introducing Solid Foods

Assalammualaikum

kepada ibu-ibu yang teruja nak bagi solid foods pada anak - anak mereka....

seperti KIREE.....serius tak sabar dah...

url nie untuk anda semua...memang bagus gila info yang ada...dan ada juga solid foods chart...kiree dah print out pun...

cuba click sini...

6 ulasan:

MyRule berkata...

i dulu rasa sgt sedih bila dah time utk solid food. Sebab nanti baby x bergantung sepenuhnyer dekat susu i..heheh

k|ree berkata...

myrule - mmg sedih...tp,nutrien dalam susu kita..dah tak cukup..perlu bagi makanan pula...lg kesian klu anak tak cukup nutrien...bagi solid food bukan menggantikan susu..tp, makanan tambahan untuk anak...susu, tetap yang pertama...

rDnA berkata...

Excited2 nk bg solid food kt danial..xtau camner penerimaan dia

aisha berkata...

Kiree, ni website best gak.. lama awak tak update blog..
wah.. si bam bam ni minum susu badan pun dah berketul2, if start makan lagik la ketul..lagik geram je rasa tgk gambar dia la.. camne dia leh jadik moolat camtu kiree? jeles rasa..
http://sereniety.blogspot.com/search/label/Baby%20Food

eazy n atief berkata...

nadia :) betul kan nama u? try tgk kat www.ibucergas.com eazy banyak gak refer situ

k|ree berkata...

rdna - u can start with a small amount...1 sudu kecil...nak tengok penerimaan dia..if dia nampak okay...insyaAllah...okay..if dia tak suka...stop dlu...tunggu 2 3 hari...try bagi lagi skali...klu dia okay...kena bagi makanan yg sama...4 hari...baru leh tuka menu lain pulak...

aisha - hahah..tue la..tp,berat dia okay2 je..rasa nye...tak de la naik yg byk sgt..tp, dia mmg kuar pun dah bulat sgt..heheh...

eazy - iyup..nadiah..okay..tq dear.. :)