22 April 2010

Jumpa Doktor

Salam..

Dah lama rasanye tak update citer kat blog kesayangan ku...sudah setahun lebih pun umur blog kesayangan ku ini... :)

memang buat blog nie, sebab nak bertunang masa tue...pastu, saja je mau kongsi dengan rakan-rakan blogger perjalanan nak berkahwin nie...

haa...bila tengok tajuk..confirm ingat kiree pregnant kan...kan..?hehehee...amiiinnn..doakan beramai-ramai ye...

sebenarnya, kiree jumpa doktor petang tadi...sebab dah 3 hari...perut nie macam kembung je...asyik nak kentut je...pastu, sakit perut pulak lagi...niat di hati...nak minta doktor kasi kurangkan angin kat perut nie...

bila doktor ketuk-ketuk perut kiree...memang bunyi kembung pun...pastu, bila dia tekan-tekan..sampai je kat bawah pusat nie...macam senak..sakit la maksudnya kan...
terus la doktor tue suruh pergi kencing..nak check...takut kena kencing kotor...

sekali....betul daaa...kencing kotor...sangat kotor..doktor pun suh makan antibiotik sampai abis..dia bagi ubat lawaskan kencing...hurmmm...dan perlu banyakkan minum air kosong...
banyak pulak ubat perlu makan...

mau tau ubat apa yang kiree selalu makan... ?

ubat tahan sakit...
cafergot ---
asid folik
vitamin untuk kalsium & magnesium

takde la banyak sangat kan...tapi, bila dapat tahu kena kencing kotor nie...bertambah la ubat yang perlu di makan... :)

15 ulasan:

Lina Rahim berkata...

Huwaaaa..ingatkan kiree pregnant...
:-D

Nana Aris berkata...

salam kiree..mak kite ckp penyakit kiree ni penyakit org nak pregnant..tp tak tau la sejauh mne kebenarannye..hehe

kite doakan ade rezki untuk kiree n untuk smue2 yg still menanti ni..insyaAllah =)

Nad Nazira berkata...

kiree..ish bahayenye..sebenarnye ape punca kene kencing kotor ni ek?

rajen2 makan ubat tau..get well soon. :)

rDnA berkata...

suspen jer tgk title..hihihihi..

kiree minum air barli..salah satu cara utk melawaskan buang air kecik tu and membersihkan urin..

MyRule berkata...

Kiree...cuba amalkan minum air barley. Better tanpa gula ek.:p

ZERO VENDETTA berkata...

alaa suspend!ingatkan ada dah.x pe insyaalah soon k,aku mtk baby dlm perut ni doakan :)

k|ree berkata...

lina rahim - hehehe...sorry sebab wat gempak pulak ye...

nana aris - tue la..my sis pun kata gitu juga..harapnye, menjadi la...kita sama2 berdoa ye...

nad - urmm..tue la..sebab kurang minum air kot...tapi,kiree takde pulak sampai kencing berdarah ke apa...sebaik tau cepat...taknak la jadi sampai camtue kan... :)thx dear..

rdna - tue la..doktor pun kata gitu juga...tapi,tak suka air barli...klu air kelapa..kiree suka sgt...

myrule - okie..thx dear...

zero - okie...insyaAllah...thx dear...

rDnA berkata...

ye ker kencing kotor ni tanda2 nk prgnant??hohoho dna pn pernh gak kena before ni tp tak prggy pn..takpe2 mudah2an betulla tanda tu kiree..nnt kiree boleh jadi mama

k|ree berkata...

rdna - tue la my sis pun kata gitu..apa kesahihan nya..tak tau la pulak kan.. :) mungkin, mmg ada yang kencing kotor sebab pregnant...dan ada juga yg sbb kurang minum air kot... :)

Mawar misswateva berkata...

nadia, mawar pn pnah kne kencing kotor dlu.
tp sbb kurang minum air.
pas dpt ubat doc n minum byak air kosong, lame2 ok da..
mase kena nk kencing cm sakit gile.
btw, me doa kn nadia cpat kayh.=)
klu lmbat pn xpe, boleh hanimun lame2 cket kn ngn hubby..=P

k|ree berkata...

mawar - thx dear...tue la pelik juga..sbb, nadiah takde sakit pun...tetiba doktor suh cek..kata kencing kotor...insyaAllah...mmg tgh hanimun je skng nie...

♥ Fuchsia ♥ berkata...

ahaks baru nak jeles2 ingatkan kiree dah dpt dulu ;p takpe2 kita cuba lagi okeh. hehe

k|ree berkata...

fuchsia - memang perlu cuba lagi....heheheh

Nad Nazira berkata...

fashaaa..tula, tajuk entry pun mcm bagi hint sumthing else, kan. hehe. kiree, nad pernah terbace kat blog sape tah..sie kene penyakit nih jugak. tapi time tuh die baru kawen. so doktor kate mungkin kene infection mase tengah 'make love' tuh...alamakkkk..malu aiii. hehe..tapi doktor pun kate kdg2 kalau gune public toilet kene make sure toilet tuh bersih, esp toilet duduk tuh..takut infected dari situ.. and..nana..betul ke nih penyakit untuk org nak pregnant..hehe..mebilah kan..who knows..kebetulan.. :)

k|ree berkata...

nad - hurmm...sorry... :) tue la...ada juga yang kata camtu...lepas make love..kdg2,tertido pulak kan...tue yg jadi infection pulak..kalau toilet..kiree dah biasa basuh dulu tempat duduk tue..hehehe...haaa...yg kata mengandung tue...my sis pun kata gitu juga..so far,belum ada apa2 ciri mengandung lagi..hehehe....